Actualitate

Vremea 18 mai. Prognoza meteo anunță furtuni masive. Unde este vreme bună

Vremea din 18 mai anunta ploi, posibilitate de furtuni masive, insa aversele de ploaie se mai restrang vineri. Prognoza meteo anunta si zone in care va fi și vreme buna, cu cer senin și temperaturi in creștere.

Vineri local în vest, centru și în nord vor mai cădea unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice mai ales în cursul prânzului, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil spre mai mult senin, ploile urmând să se semnaleze doar cu totul izolat. Vântul va suflă slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări trecătoare la tare în Transilvania și la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 22-27 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra doar în extremitatea nordică a Moldovei.

Bucuresti
După o zi de joi ploioasă, vineri, 18 mai, prognoza meteo anunță cer senin în Capitală, cu temperaturi în creștere. De altfel, joi, meteorologii ANM au emis mai multe coduri galbene de ploi, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice în țară.

Vineri, maxima zilei este de 27°C, iar minima de 18 grade. Vântul va bate slab, iar șansele de precipitații sunt minime. De sâmbătă, însă ploile revin.

Prognoza meteo din 18 mai la munte
Potrivit vremea.ro, la munte, vremea se menține ploioasă, vineri sunt posibile furtuni, descărcări electrice. temperaturile maxime nu depășesc 21°C, iar minimele ajung la 9°C. Șansele de ploaie sunt de 40%, cantitatea de precipitații atinge la 1 l/m².