Sanatate

Un posterior generos este unul sanatos… Oamenii de stiinta spun ca femeile cu fundul mare sunt mai inteligente si mai sanatoase

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford, au aratat intr-un studiu recent, ca femeile cu posteriorul mai mare sunt mai putin predispuse la a dezvolta boli cronice si sunt mai destepte decat cele cu forme posterioare medii sau mai mici; interesant nu-i asa? Ei au descoperit si faptul ca aceste femei au nivelul de colesterol mai scazut datorita hormonilor, care le ajuta sa proceseze mai repede zaharurile.

Mai mult decat atat, s-a concluzionat si faptul ca femeile cu fundul mai mare prezinta un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare, sau diabet, comparativ cu celalalt grup. Toate acestea se datoreaza faptului ca aceste femei au un surplus de acizi grasi Omega 3, care sunt responsabili de functia imbunatatita a creierului.

ABC News raporteaza declaratiile profesorului Konstantinos Manolopoulos, conducatorul studiului dupa cum urmeaza: “ Profesorul Konstantinos Manolopoulos, cel care conduce echipa de la Universitatea din Oxford, spune, ca femeile cu mai multa grasime pe fese au un nivel mai scazut de glucoza si colesterol.”

Toate aceste concluzii se bazeaza pe informatii de la mai mult de 16000 de femei analizate.

Un posterior generos, de asemenea favorizeaza nivelul de leptina din organismul femeii, care este un hormon responsabil pentru reglarea greutatii si adiponectina un hormon cu atribute antiinflamatorii, vascular-protective si anidiabetice. Tesutul adipos de pe fese capteaza particulele nocive de grasime si previne aparitia bolilor cardiovasculare.

Se pare ca studii similare au fost efectuate si de catre universitati din California si Pittsburgh, in urma carora s-a ajuns la aceeasi concluzie si anume ca femeile cu fundul mare, solduri late si o talie mai mica pot avea pana si o speranta de viata mai mare.