Actualitate

ULTIMA ORA! Klaus Iohannis a promulgat legea ANI

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, ca urmare a epuizarii tuturor cailor procedurale, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in forma adoptata de Parlament, aceasta lege prevede ca interdictiile aplicate persoanelor care au avut calitatea de senator si/sau deputat in oricare dintre mandatele cuprinse in perioada 2007-2013, in temeiul art. 25, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in exercitarea oricaruia dintre mandatele de senator si/sau deputat in perioada 2007- 2013, pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 219/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, inceteaza de drept.

Ca urmare a epuizarii tuturor cailor procedurale permise de Constitutie, presedintele Romaniei este obligat, in temeiul art. 77 alin. (3) din Legea Fundamentala, sa promulge legea in forma adoptata de Parlament, aceasta urmand sa intre in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”, arata Administratia Prezidentiala, scrie antena3.ro