Sanatate

Ochelarii pot devenit doar un accesoriu cu aceasta reteta ce poate imbunatati vederea!

Nu te-ai saturat sa mergi la oftalmolog și sa cheltui o gramada de bani pe ochelari. Din păcate, ochelarii va pot ajuta doar sa vedeti mai bine, dar ei nu vor îmbunătăți vederea ta. Adevărul este că, problema se va agrava dacă nu abordează rădăcina problemei.

Sofranul este unul dintre cele mai simple modalitati de a îmbunătăți vederii in mod natural.

Sofranul poate salva vazul
Sofranul poate incetini progresia bolilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară, care provoaca orbirea. Acesta este utilizat într-o varietate de aplicații, inclusiv ca un condiment alimentar, un agent de colorare și un tratament pentru boli.

90 de boli pot fi tratate cu șofran. Sofranul este un condiment care contine antioxidant carotenoide crocin și crocetin printre alte ingrediente, cu proprietăți antioxidative puternice, celulare și neuroprotectoare.

Crocinul din șofran are activitate antioxidantă mai puternică decât alfatocoferol, și poate preveni formarea lipidelor peroxidate și poate restaura parțial activitatea superoxid dismutaza (SOD).

Un studiu clinic recent a demonstrat că administrarea suplimentarea orală de șofran (20 mg pe zi), timp de trei luni, la pacientii cu stadiu incipient legate de degenerescenta maculara (AMD) sau ARMD) a indus o imbunatatire semnificativa a functiei retiniene si acuitatea vizuala.

Potrivit profesorului Silvia Bisti, care a efectuat cercetarea la pacientii cu degenerescenta maculara legata de varsta, „Pacientilor li s-a imbunatatit vederea dupa ce au luat pastila de șofran“. Acest lucru a creat o speranță ca sofranul poate fi raspunsul naturale pentru a opri sau intarzia pierderea vederii la degenerescenta maculara.

In cadrul studiului, pacientii cu degenerescenta maculara care au mancat o dieta care contine sofran au început să experimenteze celule de recuperare, care a dus la îmbunătățirea vederii.

„Sofranul pare sa afecteze genele care reglează conținutul de acid gras a membranei celulare, iar acest lucru face ca celulele vizuale mai dure și mai rezistente“, a declarat profesorul Silvia Bisti, cercetator principal al studiului.

Cât de mult șofran este recomandat?
Il putem obține în dieta noastră sau este necesară suplimentarea? Pentru beneficiile sale pentru sănătate ochilor, trebuie să luati 20 mg de șofran de înaltă calitate pe zi. Da, se poate lua cantitate similară de condiment șofran, care se adaugă la produsele alimentare sau preparate sub forma de ceai.