Inedit

Locul unde turiştii vin ca să nu aibă semnal la telefon şi terase cu muzică la maxim. Cât costă o noapte de cazare

Sunt şi oameni care caută liniştea, în această vacanţă, în locuri unde semnalul telefonului mobil nu poate ajunge. Un astfel de colţ, de o frumuseţe rară, este Valea Buzăului, cu barajul de la Siriu cocoţat în Carpaţii de Curbura.

Drumul Naţional 10 care leagă Transilvania de Muntenia, taie curbura Carpaţilor şi şerpuieşte pe lângă apă Buzăului. La un moment dat, valea se deschide şi face loc Barajului de la Siriu. Aici maşinile opresc din goana lor nebună, iar oamenii coboară să îşi tragă sufletul pentru câteva minute.

După ce fac câteva poze, cei mai mulţi turişti pornesc mai departe fără să bănuiască de fapt ce minune lasa în urmă. Sergiu de pildă a intuit frumuseţea zonei şi a amenajat aici un domeniu pe 12 hectare. Oamenii vin la el să se plimbe cu barca, să pescuiască şi să ia munţii la pas.

Pensiunea cu pricina este o cabană costruita în stil tirolez. Curentul electric este produs de generator, iar apa o încălzeşte soarele. Cazarea cu toate mesele incluse costă 345 de lei de persoană.

„Majoritatea turiştilor vin aici pentru lipsa semnalului pe telefonia mobilă. pentru linişte, pentru natură, iar în plimbările lor pot întâlni o căprioară, de ce nu şi un cerb… veveriţele sunt la ele acasă!” spune administratorul pensiunii.

Pe Valea Buzăului nu există restaurante sau terase. Stâna lui nenea Gheorghe ţine loc de “băcănie” pentru drumeţi. Astăzi, nenea Gheorghe are în meniu lapte dulce cu mămăligă, bulz cald şi o ciorbă de miel groasă ca tocană.

Păstrăvul din pârâul Harţagul şi răcoarea cascadei Pruncea sunt şi ele bonus. Cele câteva cabane şi pensiuni oferă clienţilor gratis şi biciclete, terenuri de sport şi locuri de joacă pentru copii. Sursa: Stirileprotv.ro