Lifestyle

Ingredientele care te scapă definitiv de călcâiele crăpate

Multe persoane au călcâiele crăpate. Cei care se confruntă cu această problemă, însoțită de mâncărimea pielii, pot folosi câteva ingrediente simple care vor trata călcâiele crăpate.

Ingredientele care te scapă definitiv de călcâiele crăpate

1. Sucul de lămâie. Acidul acestuia va dizolvă pielea moartă de pe călcâie. Țineți picioarele în suc de lămâie pentru 10 minute, după care folosiți o perie pentru a înlătura pielea moartă.

2. Ulei de măsline. Hidratează pielea. Amestecați-l cu puțin ulei de lavandă, puneți cele două ingrediente într-un borcan. Amestecați-le bine până veți obține o cremă pe care o puteți aplica pe călcâiele crăpate.

3. Vaselină. Aceasta va hidrata pielea. Este indicat să vă masați călcâiele cu vaselină seara, înainte de culcare. După aceea luați o pereche de sosete din bumbac, deoarece vor ajuta vaselina să între în piele. Iar dimineața vă puteți clăti picioarele cu apă.

4. Zahăr. Amestecați cantități egale de zahăr brun și ulei de măsline. Cu cele două ingrediente vă masați călcâiele. După 15-20 de minute vă puteți clăti folosind apă rece.

5. Ulei de susan. Conține vitamina E, care asigură sănătatea pielii. Mai mult decât atât, acesta conține și trei tipuri de acid și are priprietăâi antibacteriene. Înainte de a aplica uleiul de susan pe călcâie, este indicat să vă țineți picioarele timp de 25 de minute în apă călduță. Apoi aplicați uleiul înainte de somn.

6. Miere. Amestecați apă călduță cu miere și țineți-vă picioarele în acest amestec. După un sfert de oră, picioarele vor fi catifelate și hidratate.

7. Lapte. Acidul lactic va îndepărta celulele moarte și regenerează celulele noi. Amestecați o cană de lapte cu 5-7 căni de apă călduță. Țineți picioarele în acest amestec timp de câteva minute.

8. Turmeric. Se amestecă 3 linguri de pudră de turmeric și câteva picături de ulei de cocos, după care se aplică pe pielea crăpată. După o jumătate de oră vă puteți clăti cu apă călduță și săpun natural