Inedit

Fotografia care a transformat un polițist din Spania într-o senzație virală

Jorge Perez Diez este un polițist din Spania care a devenit faimos peste noapte datorită unei fotografii ce i-a fost făcută în urmă cu câțiva ani, ce a devenit virală pe internet.

În urmă cu două săptămâni, un fotograf al Gărzii Civile Spaniole a decis să posteze pe Twitter o fotografie a unuia dintre ofițerii săi cu scopul de a promova apropierea de cetățeni.

„Deși ne vedeți purtând uniforme pe dinafară, pe înăuntru nu suntem diferiți de voi. Lucrăm pentru libertatea și siguranța voastră”, a scris el în descrierea fotografiei.

Mesajul și fotografia s-au răspândit rapid, mai ales datorită faptului că ofițerul din imagine arăta ca scos din paginile unei reviste de modă. Mulți internauți se întrebau dacă bărbatul era cu adevărat membru al Gărzii Civile. Iar răspunsul este da, este, notează El Pais.

Jorge Perez Diez s-a născut în 1983, în Reinosa, Spania și s-a alăturat Gărzii Civile în 2005 deoarece dorea să ajute la protejarea celorlalți. Deși inițial a lucrat la divizia de narcotice și anti-terorist din Catalonia, Diez are acum grijă de securitatea oemnilor unui orășel ce numără 7.000 locuitori. El s-a mutat aici pentru soția sa.

În luna aprilie, Jorge, care are trei copii, a început să primească mai multe mesaje pe WhatsApp. Prietenii și cunoștințele îi trimiteau linkuri către postarea colegului său.

„Nu pot să vă spun ce am simțit”, a spus el. Polițistul s-a luptat atunci cu sentimente de confuzie și surpriză.