Social

Cum să furi gazon cu Mercedesul. „Aş prefera să nu le dea amendă“

Pe reţelele de socializare au fost postate două imagini cu un tânăr venit cu un Mercedes-Benz în Rezervaţia Dealul Repedea care lua gazon.

Într-o postare pe pagina de Facebook a ieşeanului Cezar Aanicăi, acesta sesizează o situaţie aberantă. Bărbatul a surprins doi indivizi veniti în Rezervaţia Dealul Repedea, de lângă Iaşi, furând gazon.

„Priviţi şi cruciţi-vă la ce grad de incalificabilă mizerie morală s-a ajuns! Să furi iarbă din Rezervaţia Dealul Repedea, chiar de deasupra grotelor! Am anunţat poliţia prin 112 şi le-am pus la dispoziţie fotografiile. Din păcate, la sosirea echipajului (cam la 7-10 minute) respectivii fugiseră, dar măcar pot fi identificaţi. Eu aş prefera să nu le dea amendă, ci să mă lase să le jupoi pielea de pe braţe. Atat doar!“, a postat ieşeanul indignat.

Din calculele făcute de acesta, suprafaţa de gazon scoasă ar ajunge la 100 de lei, însă distrugerea este cu mult mai mare: „În cât timp însă se va reface suprafaţa aceea e greu de spus. Eu chiar apreciez că e posibil să NU se refacă deloc, pentru că stratul vegetal acolo este foarte subtire, chiar şi de 4-5 cm(!) în unele zone, dedesubt fiind piatră! Asta e o forma foarte gravă de distrugere şi furt chiar din rezervaţie şi pentru care nu trebuie să existe nici un fel de clemenţă!“.

Postarea ieşeanului a indignat zeci de persoane. Locul fosilifer Dealul Repedea este o arie protejată de interes naţional. Se întinde pe o suprafaţă de 5,8 hectare, pe teritoriul administrativ al comunei Bârnova, la periferia municipiul Iaşi.