Monden

Cum a devenit Simona Halep „Regina” de la Roland Garros! De la „băiețelul” din poza cu Hagi la primul Grand Slam din carieră

După două încercări nereușite, în 2014 și 2017, Simona Halep (26 de ani) a lovit din a treia încercare și a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră. Halep a învins-o la Paris pe americanca Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Simona Halep s-a impus în urma unui meci de-a dreptul fantastic. A revenit de la 3-6, 0-2 și a dovedit că e cea mai bună jucătoare din lume în acest moment. Duelul cu Stephens a durat 2 ore și 4 minute!

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a încoronat azi, 9 iunie 2018, ”Regină” la Roland Garros! După două încercări nereușite, în 2014 și 2017, românca de 26 de ani a lovit din a treia încercare și a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră. Halep a învins-o la Paris pe americanca Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1.

Simona Halep s-a impus în urma unui meci de-a dreptul fantastic. A revenit de la 3-6, 0-2 și a dovedit că e cea mai bună jucătoare din lume în acest moment. Duelul cu Stephens a durat 2 ore și 4 minute!

Iată de unde a început totul….
Deși foarte tânără, sportiva are în spate ani mulți de antrenamente, concursuri, disciplină, autocontrol, eșecuri, victorii. A început să lupte pentru visul ei la numai patru anișori, când alți copii jucau „Șotron”, se dădeau în leagăn sau „disciplinau” sau „dezordonau” jucării.

1998: Simona, la unul dintre primele concursuri câștigate

La patru anișori, fetița din Constanța începea „joaca serioasă” cu mingea de tenis

De la acea vârstă, Simona a început să joace tenis, antrenată de fratele ei mai mare. Jean Piaget, „părintele” Psihologiei Copilului, spune că această perioadă e caracterizată de „gândirea magică”, în care un pui de om învaţă preponderent prin joc.

1999: Simona, din nou pe primul loc, după ce a participat la un concurs

Deja la șase ani, fetița cu părul scurt, pe care o puteai confunda cu ușurință la o primă vedere cu un băiețel avea antrenamente zilnice. Jocul de tenis devenise unul cât se poate de serios.

Citeste continuarea!