Actualitate

Cei nouă români care au murit în Ungaria erau verișori între ei. Reacțiile rudelor când au aflat de tragedie

Accident teribil în Ungaria, la 60 de km de Budapesta. Noua români din Mureş, toţi verişori între ei, şoferul şi opt pasageri, au murit.

Conducătorul auto ar fi confundat drumul naţional cu autostrada, a intrat în depăşire şi s-a izbit frontal de un autocamion. Ireal este faptul că şoferul transmitea live pe Facebook totul, în timp ce conducea şi se afla în depăşire.

Cei 8 români se întorceau acasă din Slovenia, unde munceau pe plantaţiile de hamei. Bărbatul în vârstă de 38 de ani transmitea totul live pe Facebook, după cum reiese din imaginile postate de el cu doar câteva minute înainte de impactul nimicitor.

Prietenul victimelor: „Noi ne uităm pe internet că se filma în timp ce conducea, era live, La un moment dat s-a interupt.”
Reporter: „Aţi văzut că e accident?”
Prieten: „Nu ne-am dat seama ce e, s-a interupt, pe urmă a trecut un nepot pe acolo şi ne-a zis că a făcut accident.”

Ce a urmat este greu de descris în cuvinte. Poliţiştii maghiari veniţi la faţa locului împreună cu medicii au rămas uluiţi. Toţi cei nouă oameni din au murit pe loc. Un român care conducea în spatele microbuzului şi care îi cunoştea pe ai noştri a sunat acasă şi le-a dat oamenilor cumplita veste.

Trei localităţi din Judeţul Mureş: Deaj, Căpâlna şi Agrişteu îşi plâng acum morţii. Printre ei şi familia Mezei. Cei doi soţi au lăsat acasă în urmă cu o lună şi jumătate şase copii şi au plecat să strângă bani pentru locuinţa lor.

Citeste continuarea!