Sanatate

5 probleme de sănătate care pot apărea dacă nu îţi îngrijeşti corespunzător apartamentul

În anii ’80, a apărut termenul de Sindromul clădirii bolnave. Acesta este utilizat pentru a descrie cazurile în care oamenii, în anumite zone, suferă de dureri de cap, congestie nazală, iritație a ochilor și alte simptome neplăcute.

De obicei se întâmplă în birouri, dar atmosfera din casa ta joacă şi ea un rol important în viața și sănătatea ta. Iată ce probleme apar atunci când există un mediu neadecvat la domiciliu:

Probleme create de aerul uscat

1. Părul și pielea uscată
Nivelul optim de umiditate dintr -o casă este de 30-60%,iar în mod ideal de 45%. În sezonul rece, aerul de afară și din apartament devine mai uscat, iar dispozitivele de încălzire contribuie, de asemenea, la uscarea acestuia. Prin urmare, în timpul iernii, pielea mâinilor și a feței se usucă în mod neplăcut, iar părul are un aspect nesănătos.

2. Deshidratare, dureri de cap şi oboseală
Aerul dintr-un apartament poate fi, de asemenea, uscat în sezonul fierbinte. Aerul condiționat contribuie la asta. Într-o cameră răcoroasă, o persoană nu simte atât de multă sete și nu bea suficient lichid, astfel se poate ajunge la deshidratare. Se manifestă în moduri diferite, de la somnolență la leșin.

Cele mai frecvente semne de deshidratare sunt: durerile de cap, oboseala și lipsa de concentrare. Starea generală de rău și deteriorarea mentală pot fi cauzate de cantitatea excesivă de dioxid de carbon pe care o persoană le produce atunci când respiră.

Acest lucru se observă în mod special în perioada reci, când ferestrele sunt închise. De aceea, iarna și toamna sunt considerate anotimpuri cu adevărat deprimante.

3. Electricitate statică
În cazul în care frecarea de mobilă și de îmbrăcăminte generează electricitate statică, atunci, cel mai probabil, nivelul de umiditate din apartament nu este suficient de ridicat. În acest caz, un simplu antistatic va elimina temporar problema.

Umiditatea excesivă poate provoca și ea probleme de sănătate

1. Astm și alergii
Umiditatea excesivă în aer poate provoca multe probleme, deoarece mucegaiul se dezvoltă rapid în astfel de medii, iar bacteriile dăunătoare se reproduc mai repede. Dacă nu se văd, nu înseamnă că nu există, deoarece pot crește sub faianţa de pe perete. Se crede că este una dintre principalele cauze ale astmului la copii. În plus, agravează simptomele acestei afecțiuni și alergiile.

2. Boli respiratorii și deteriorarea generală a sănătății
Oamenii de știință nu știu încă modul exact în care mucegaiul ne afectează sănătatea. Cu toate acestea, efectele sale negative sunt confirmate de mai multe studii. Din cauza acestuia pot apărea boli ale tractului respirator și chiar depresie.