Inedit

5 motive pentru care din când în când femeile își aleg partenerii nepotriviți

Cu siguranță, toată lumea cunoaște pe cineva care se implică în relații cu oameni nepotriviți. Și aceștia oameni parcă în mod intenționat repetă unele și aceleași greșeli. Și de fiecare dată se plâng de faptul că nu au dat peste omul potrivit. Sau poate chiar la tine personal ai observat acest ccomportament?

Atunci când îți alegi jumătatea este nevoie să fii cât se poate de atent și de responsabil. Trebuie să știi de ce anume oamenii își aleg partenerii nepotriviți și cum acest lucru poate fi evitat ca să nu mai ai ghinion în iubire.

1. Le este frică să rămână singure
Frica de singurătate este cea care duce oamenii în brațele cuiva nepotrivit încă de atunci de când nu au habar dacă au reușit să treacă peste ultima relație. Din anume același motiv oamenii acceptă să rămână în relații stabile, dar nefericite.

2. Sunt convinse că nu merită ceva mai bun
Uneoti relațiile nepotrivite încep tocmai pentru că unel dintre parteneri, mai ales femeile, nu cred că merită pe cineva mai bun. Le este mult mai ușor să se agațe de defectele pe care le au și să se complacă în acea situație. Statisticile spun că 54% dintre femei nu sunt deloc mulțumite de felul în care arată iar 80% își urăsc imaginea din oglindă tocmai pentru că nu au încredere în propriile forțe.

3. Încearcă cu orice preț să satisfacă nevoile altor oameni
O mamă în fiecare zi îi repeta fiului său că soția lui îi este datoare zilnic să îi facă de mâncare și să facă ordine. Iar o altă mamă îi amintea de fiecare dată fetei sale că trebuie să se mărite cu un doctorr. Acest gen de povești sunt multe, câte una pentru fiecare om de pe planetă. Fiecare copil își dorește să-și bucere părinții și să satisfacă așteptările întregii societăți. Dar atunci când crește un copil poate uita să se mulțumească anume pe sine.

4. Consideră că un o poate fi schimbat.
În această capcană pică foarte multă lume. Filmele ne învață faptul că întotdeauna binele va învinge și că de dragul iubirii partenerul va deveni cu totul altul. Dar foarte puțin reușeșsc să își schimbe cu adevărat partenerul. Psihologii de ani de zile sunt convinși că mai devreme sau mai târziu speranța pentru schimbare pur și implu moare.

5. Sunt prea înflăcărate atunci când iubesc
Iubirea ne îmbată, și după prima înghițitură suntem în stare să jurăm iubire veșnică omului de lângă noi. Dar peste timp apar greutățile și îndoielile că decizia luată a fost cea mai bună.

Sursa: tasta.ro