Lifestyle

5 alimente care au fost interzise în alte țări din motive neașteptate – noi le consumăm aproape zilnic

Chiar dacă pare incredibil, există multe interdicții alimentare ciudate în multe țări. Probabil nu îți imaginezi cum ar fi să-i interzici copilului tău să mănânce un ou Kinder sau să mestece gumă. Unele locuri interzic clar aceste lucruri și poți citi în continuare motivele acestor interdiciții. Decizi tu dacă acestea par logice sau pur și simplu n-au niciun sens:

1. Picioare de broască
Picioarele de broască nu sunt considerate a fi o delicatesă peste tot în lume. În timp ce în țări precum Franța, Italia, Argentina, Bolivia, Mexic sau Spania se consumă în mod normal, aceste sunt interzise în Statele Unite.

Picioarele de broască au fost foarte apreciate până în anii ’20, când oamenii au încetat să creadă în proprietățile sale magice. Le mânca până și Regina Elisabeta a II-a.

2. Lapte nepasteurizat
În Statele Unite și Canada, laptele nepasteurizat este ilegal, de teama germenilor. În Europa, Africa și Asia, se consumată cantități mari de lapte neprelucrat și se spune că sunt foarte bune pentru sănătate. Laptele brut este laptele provenit de la vaci, oi sau capre și nu a trecut prin procesul de pasteurizare pentru a ucide bacteriile dăunătoare. Poate conține bacterii periculoase care sunt responsabile pentru numeroase afecțiuni alimentare.

Pasteurizarea este un proces de încălzire a laptelui la o anumită temperatură, într-o perioadă stabilită, care distruge bacteriile dăunătoare. Pasteurizarea, creată de Louis Pasteur în 1864, distruge microorganismele dăunătoare responsabile pentru bolile precum febra tifoidă tuberculoza sau difteria.

3. Ketchup
Nu vă faceți griji dacă vă duceți copiii la școală în Franța și nu puneți ketchup în hamburger. Statul a interzis acest sos în 2011 la mesele școlare pentru a menține dieta franceză cât mai sănătoasă. Guvernul dorește ca tinerii să învețe despre hrana tradițională a țării lor, prin urmare, niciun student nu poate consuma ketchup în instituțiile de învățământ.

4. Ou Kinder
Această ciocolată delicioasă care conține o jucărie înăuntru este considerată un pericol pentru americani, care au aprobat o lege în 1938 care interzice alimentele cu jucării în interior. Există o astfel de lege similară și în Europa, cu anumite excepții, cum ar fi ouăle de Paște sau Kinder Surprise.

5. Gumă de mestecat
Dacă îți place să mesteci gumă nu o mesteca dacă mergi în Singapore. Se pare că guma de mestecat era complet interzisă în tren, dar se pare că, din 1992, importul și vânzarea acestui produs este interzis pentru a menține străzile curate. Autoritățile din Singapore obligă turiștii să declare cantitatea de gumă pe care o au la ei, iar dacă sunt considerate prea mari, sunt confiscate.