Tehnologie

Viitorul e aici: Avionul solar al Facebook, care va furniza Internet in toata lumea, a zburat prima oara

Facebook nu este doar o retea sociala – compania dezvolta inclusiv avioane solare, un fel de drone mai mari, care au scopul de a duce Internetul in toata lumea, inclusiv in zonele mai putin dezvoltate, unde nu exista acoperire GSM ori semnal Wi-Fi.

Proiectul pare de domeniul SF, dar Facebook tocmai a anuntat ca a testat primul astfel de avion, denumit Aquila, iar zborul a fost un succes.

Avionul solar a fost gandit pentru a functiona autonom pentru perioade lungi de timp, pentru ca design-ul aerodinamic si panourile solare ii ofera o autonomie ridicata.

„In data de 28 iunie, am finalizat cu succes primul zbor al Aquila – avionul nostru alimentat cu energie solara, care va duce Internetul in cele mai indepartate parti ale lumii si care, in cele din urma, va dobori recordul pentru cel mai lung zbor fara pilot.”


„Zborul a avut loc in zori, in Yuma, Arizona. Misiunea noastra initiala a fost de a tine in aer Aquila timp de 30 de minute, dar lucrurile au mers atat de bine, incat ne-am decis sa tinem avionul in zbor pentru 96 minute. Am adunat o multime de date despre modelele noastre si structura aeronavei – si dupa doi ani de dezvoltare, a fost cu adevarat emotionant sa-l vedem pe Aquila zburand”, a scris pe Facebook Mark Zuckerberg.Aquila e doar primul avion solar dintr-o flota pe care compania americana intentioneaza sa o construiasca. Daca testele viitoare vor avea succes, Facebook va construi si alte modele.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X