Social

Veste URIASA! Milioane de romani sunt IN AL NOULEA CER. A sosit anuntul oficial despre TAXA AUTO

Timbrul de mediu platit de romani pentru vehiculele noi si second hand inmatriculate dupa 2007 incalca normele europene si trebuie eliminat, potrivit unei decizii a Curtii Europene de Justitie.

Timbrul de mediu platit de romani pentru vehiculele noi si second-hand inmatriculate dupa 2007 incalca normele europene si trebuie eliminat, potrivit unei decizii a Curtii Europene de Justitie. Astfel, se pot inmatricula masinile fara sa se mai plateasca aceasta taxa auto, iar cei care au achitat acest bir pot cere Fiscului sa primeasca banii inapoi.

Intre timp, Guvernul cauta o alternativa la „taxa auto de prima inmatriculare”. O solutie ar fi ca toti soferii sa plateasca cinci bani in plus la fiecare litru de carburant in contul acestei taxe. Astfel, cine polueaza mai mult, plateste mai mult.

De asemenea, dupa renuntarea la taxa de prima inmatriculare, ar putea aparea si un sistem modificat de impozite locale pentru masini.

Mai exact, pentru a opri avalansa de masini second hand poluante in Romania, taxa locala ar urma sa fie platita in functie de vechimea autovehiculului si de nivelul depoluare.

„Lucram la o noua varianta de taxa de timbru, avem un grup de lucru si sper ca, pana in toamna, cand reintram in activitatea intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul „poluatorul plateste”, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a declarat ministrul Mediului, Cristina Pasca-Palmer, citata de News.ro.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X