Interne

VESTE BOMBA PENTRU PENSIONARI: Un proiect de lege al senatorilor ar putea MARI PENSIILE in toata tara

Un proiect legislativ initiat de senatori ar putea fi urmatoarea veste extraordinara pentru pensionarii din Romania. Conform acestui demers ar urma sa creasca punctul de pensie si asta ar atrage dupa sine marirea pensiilor in toata tara.

Senatorii propun ca punctul de pensie sa ajunga la 40%, asta insemnand o crestere a pensiilor cu 23%. Parlamentarii care au initiat aceasta lege sunt de la PSD, ALDE si UNPR si deja proiectul a fost adoptat de Comisia de Munca din Senat. In prezent, punctul de pensie este de 871,7 lei, dar daca legea intra in vigoare se va ajunge ca acesta sa fie de 1.075,2 lei. Proiectul a fost initiat de senatoarea Cristiana Anghel de la ALDE si sustinut de persoane ca Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Corneliu Dobritoiu, Serban Nicolae, Eugen Orlando Teodorovici si Nicolae Banicioiu.

Desi proiectul a fost avizat favorabil, Guvernul se opune si a spus ca nu va sustine niciodata aceasta lege pentru ca ar avea consecinte asupra cheltuieli asigurarilor sociale si, implicit, asupra deficitului bugetar, precum si riscul de aparea oameni care vor dori sa iasa la pensie anticipat fara sa mai ramana pe piata muncii. Dupa votul din plenul Senatului, propunerea va ajunge la Camera Deputatilor care este Camera decizionala.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X