Interne

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește la 13 lei

Angajații ar putea beneficia lunar de un ajutor din partea angajatorilor, cu care să își poată asigura o masă zilnic. Deputații din Comisia de buget au dat undă verde creșterii de la 9,5 lei la 13 lei a valorii tichetelor de masă.

Cu aceste tichete, angajații vor putea să meargă zilnic la restaurant sau la magazinele alimentare pentru a cumpăra alimente.

Tichetele nu vor putea fi folosite decât pentru produse alimentare și nu sunt obligatorii pentru angajatori, ci doar cei care își pot permite o astfel de cheltuială.

Deputatul liberal Andreea Paul (foto), secretarul Comisiei de buget, va depune la Comisia de muncă, cea care va da avizul pe această lege, un amendament prin care valoarea tichetelor de masă să crească de la 13 lei la 15 lei. ”Cu 15 lei oricine poate mânca decent o masă pe zi. Cum nu sunt obligatorii pentru angajatori, aceste tichete nu implică un efort bugetar prea mare”, a spus liberala.

Legea, după ce va primi avizul deputaților Comisiei de muncă, va ajunge până la sfârșitul acestei luni la votul final al aleșilor. De menționat este că Executivul nu susține mărirea valorii tichetelor de masă, întrucât, spun guvernanții, efortul bugetar este unul foarte mare, circa 130 milioane de lei anual.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X