Actualitate

Valoarea bonurilor de masă ar putea crește la 15 lei pe zi. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul

Deputații din Comisia de muncă au modificat Legea tichetelor de masă, adoptând un amendament al deputatei liberale Andreea Paul (foto), care a propus creșterea valorii unui tichet de la 9,57 lei cât prevedea legea, la 15 lei pe zi.

Astfel, angajații din sistemul de stat și din cel privat ar putea primi din partea angajatorului bonuri de masă pe care să le poată folosi numai pentru a-și procura de mâncare în valoare de 15 lei pe zi.

Legea urmează să intre în următorul plen al Camerei Deputatilor, după care va trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

„4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie și de sărăcie extremă, conform datelor oficiale. Circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie și ei sunt principalii potențiali beneficiari, alături de ceilalți salariați pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Acest sistem este opțional și reprezintă unul din mecanismele motivaționale ale salariaților la dispoziția angajatorilor. Valoarea majorată a tichetului de masă de 15 lei reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prînz pentru un angajat și 0,52% din salariul mediu brut pe economie in prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei în prezent, la 15 lei în urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tipărirea și emiterea tichetelor de masă oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite rămâne la opțiunea angajatorului”, a spus Andreea Paul.

Acum, legea prevede că angajatorul poate oferi angajaților săi un tichet de masă în valoare de 9,5 lei pe zi.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X