Social

Unul dintre cei mai cunoscuti exorcisti din lume a murit. De-a lungul vietii a realizat 70.000 de sedinte de exorcism

Preotul Gabriele Amorth, unul dintre cei mai cunoscuti exorcisti din lume, a incetat din viata sambata, la Roma, in clinica in care fusese internat pentru probleme pulmonare.

S-a nascut in 1925 la Modena, a devenit membru al Societatii Sf. Paul in 1947 si a devenit preot in 1951, iar in 1985 a fost numit exorcist oficial al Diocezei de Roma.

Gabriele Amorth spunea ca de-a lungul vietii realizase 70.000 de sedinte de exorcism.

A scris numeroase carti pe aceasta tema. Cartea sa „Dio piu bello del diavolo” (Dumnezeu este mai frumos decat diavolul) este considerata testamentul sau uman si spiritual.

A fost fondator al Asociatiei Internationale a Exorcistilor (1990), pe care a prezidat-o pana in anul 2000 si care numara in prezent circa 250 de exorcisti in 30 de tari.

Vaticanul a recunoscut Asociatia Internationala a Exorcistilor in 2014, sprijinind o practica pe care nu o admit sau apreciaza toate Bisericile.

Mai des decat predecesorii sai, papa Francisc mentioneaza prezenta nociva a „diavolului”, a „demonului”, a „Satanei” in lume, precum si necesitatea de a lupta prin diferite mijloace impotriva ei, mentioneaza AFP.

Recent, cu prilejul unei slujbe in memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de jihadisti in biserica sa in luna iulie, Suveranul Pontif a afirmat ca a ucide in numele lui Dumnezeu este „satanic”.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X