Inedit

Un veteran de război, de 93 de ani, a traversat Statele Unite în pas alergător

Un bătrân în vârstă de 93 de ani a reușit o performanță incredibilă, chiar și pentru cei tineri. Bărbatul, un veteran de război, a reușit să traverseze Statele Unite, în pas alergător. El a parcurs cei peste 4.000 de kilometri în aproape trei ani, scrie Libertatea.ro.

Ernie Andrus a plecat la drum în octombrie 2013, din San Diego. Obiectul lui? Să ajungă de pe Coasta de Vest a Statelor Unite pe cea de Est, la Oceanul Atlantic.

În ciuda vârstei sale înaintate, veteranul a reușit să ducă planul la bun sfârșit, iar două doi ani și zece luni a ajuns la destinație – pe insula St. Simon, din statul Georgia.

A fost un alt motiv de bucurie pentru Ernie, care împlinise cu doar două zile înainte vârsta de 93 de ani. “Este minunat! Mă bucur că am terminat și mi-am atins țelul, dar îmi doream să nu se termine”, a declarat bărbatul la sosire, potrivit Brunswick News.

Bărbatul a fost așteptat la destinație de o mulțime de oameni, care l-au încurajat pe parcursul călăloriei sale. Mulți aveau tricouri inscripționate cu mesajul “Run, Ernie, Run” – (aleargă, Ernie, aleargă! – n.r.)

Înainte să plece la drum, bărbatul și-a vândut toate proprietățile, inclusiv locuința sa din California, pentru a face rost de bani pentru călătorie.

Ernie Andrus a avut însă și o cauză asupra căruia a vrut să atragă atenția cu această cursă prin Statele Unite. El a vrut să strângă bani pentru recondiționarea unei ambarcațiuni folosită de Aliați în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, chiar el fiind medic pe o navă similară.

El vrea să repare nava din Indiana și să o restituie Franței până în 2019, când se vor împlini 75 de ani de la Debarcarea din Normandia.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X