Externe

Un vanzator de flori din Anglia a ajuns pe lista urmatoarelor tinte ale Statului Islamic. De ce l-a ales ISIS tocmai pe el

Stephen Leyland, un pasnic florar din Marea Britanie, a aflat cu stupoare ca este pe lista tintelor teroristilor Statului Islamic.

Leyland, in varsta de 64 de ani, vinde de o viata flori in orasul Wilmslow din regiunea Cheshire. Nu mica i-a fost mirarea cand si-a vazut poza in Rumiyah, cea mai noua revista de propaganda a Statului Islamic, cu explicatia “chiar si sangele acestui cetatean Cruciat care le vinde flori trecatorilor poate fi varsat – iar a semana teroare in inimile necredinciosilor e o datorie pentru un musulman”.

Fotografia a fost luata de pe site-ul florariei lui Leyland, care spune ca a fost “socat” cand a vazut-o, dupa ce initial a crezut ca e o gluma. “Nu ma tem, dar sunt ingrijorat cand vad ca poza mea a ajuns intr-o astfel de revista. Nu cunosc niciun jihadist. Clienti mei sunt cei care locuiesc in Alderley Edge [suburbie de lux a orasului Manchester], neveste de fotbalisti, genul acesta de oameni”, a spus el pentru Guardian. Printre clientii sai s-a numarat o vreme chiar si David Beckham.

Agentii anti-terorism au discutat marti cu Leyland. Cel mai probabil, fotografia sa a ajuns absolut intamplator in revista Rumiyah, ca exemplu de crestin inocent care constituie totusi o tinta legitima pentru atentatori.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X