Meteo

Un val de aer polar cuprinde toata tara, de azi. Ce au facut doi batrani din Galati care au crezut ca fiul lor moare de frig

Pregatiti-va cele mai groase haine. Iarna se napusteste peste Romania cu un val de aer polar. Vremea se raceste serios de joi, iar peste zi se vor inregistra doar temperaturi negative.

In zonele de munte, dar chiar si la Bucuresti, vom avea minus 20 de grade Celsius. Deja la Galati un barbat a fost gasit in casa in soc hipotermic. Omul a fost salvat in ultima clipa de cei de la ambulanta.

In judetul Galati, doi batrani si-au gasit fiul de 40 de ani in soc hipotermic si, inainte sa sune dupa ambulanta, au chemat un preot, crezand ca el nu mai are sanse de supravietuire. In cele din urma, barbatul a ajuns la spital.

Barbatul locuieste singur intr-o casa saracacioasa din nordul judetului Galati si a sperat ca va trece iarna cu o haina in plus si o plapuma groasa. Dupa o noapte cu -7 grade Celsius, a fost gasit mai mult mort decat viu.

„A fost gasit in casa de catre parintii lui, cu o stare avansata de hipotermie si inconstient. El a fost transportat de catre parinti la domiciliul lor, dupa care s-a incercat interventia unui preot, gandindu-se ca baiatul lor este pe moarte. Acesta, insa, a recomandat interventia medicala.” a declarat Dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciul de Ambulanta Galati.

Echipajul de pe ambulanta i-a acordat barbatului primul ajutor, dupa care l-a transportat la Spitalul Municipal din Tecuci, unde a fost internat in sectia de Terapie Intensiva.

Potrivit meteorologilor, gerul va lovi atat in depresiunile montane, cat si in zonele de campie. Nici Bucurestiul nu va scapa de ger. In weekend, dupa lasarea intunericului, se vor inregistra minus 21 de grade.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X