Actualitate

Un român a furat 5.000.000 $ din conturi bancare din SUA. Ce pedeapsă riscă

Un român în vârstă de 42 de ani, extrădat din Spania în Statele Unite, a fost găsit vinovat la Newark de implicare în furtul a cinci milioane de dolari din mii de conturi bancare, de pe Coasta de Est a Statelor Unite, relatează NorthJersey.com. Bărbatul și-a recunoscut fapta și riscă până la 30 de ani de închisoare.

Alin Cărăbuş este a 15-a persoană judecată în această schema, una dintre „cele mai mari descoperite”, potrivit forţelor de ordine, ce a afectat mii de clienţi ai Citibank, TD Bank, Wells Fargo şi alte bănci, în perioada 2012-2013. Cărăbuş făcea parte dintr-un grup de români din Queens care au instalat dispozitive de clonare a cardurilor bancare la mai multe ATM-uri de pe Coasta de Est. El riscă până la 30 de ani de detenţie. Sentinţa va fi anunţată pe 23 februarie. Foto cu el aici.

Robert Eduard Mate, în vârstă de 30 de ani, găsit vinovat în acelaşi dosar în aprilie. Ambii au fost extrădaţi din Spania, unde încercaseră să se ascundă după ce forţele de ordine americane au destructurat reţeaua infracţională. Și acesta și-a recunoscut fapta.

Alţi doi bărbaţi au fost arestaţi în 2013 în acelaşi dosar şi condamnaţi anul trecut.

Este vorba de liderul grupării, Marius Vintilă, în vârstă de 34 de ani, tot din România, condamnat la 10 ani de închisoare, şi de adjunctul său, Bogdan Radu, condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie şi la plata a 7,39 milioane de dolari despăgubiri.

Poliţia mai caută un suspect în acest dosar, Ionuş Vasile Ciruba-Stana, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, William Skaggs.

Poliţia a descoperit 80 de carduri false, 10.000 de dolari bani lichizi, precum şi o perucă, o pălărie şi ochelari de soare folosiţi de unul dintre suspecţi pentru a se deghiza.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X