Interne

Un nou „succes” al construcţiei de autostrăzi. Un pasaj de pe Lugoj – Deva are înălţimea prea mică

Un pasaj de pe autostrada Lugoj – Deva care trece pe deasupra unui drum naţional are o înălţime mai mică decât cea prevăzută în contract şi nu permite trecerea camioanelor pe sub el.

Companiile care construiesc autostrăzi în România sunt recunoscute pentru numeroasele greşeli de execuţie sau pentru utilizarea unor materiale de o calitate necorespunzătoare.

Ultima „ispravă” de acest gen are în centrul atenţiei lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, acolo unde un pasaj care traversează Drumul National 68A Lugoj – Deva are o înălţime mai mică decât cea specificată în contract.

Interesant este ca autorităţile nu au observat acest lucru decât în momentul în care un camion care circula pe drumul national şi care transporta pe platformă un excavator nu a putut trece pe sub pasaj. Camionul respecta înălţimea maximă menţionată pe panourile din dreptul pasajului, şi anume 5 metri, însă a rămas blocat în pasaj.

În urma incidentului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a constatat că înălţimea reală a pasajului este de numai 4.95 de metri, mai mică decât cea prevăzută în contractul constructorului.

Întrucât înălţimea pasajului nu poate fi modificată, constructorul a găsit o alternativă: sub pasaj, drumul naţional va fi săpat şi reasfaltat pentru ca înălţimea pasajului să fie de cel puţin 5 metri şi pentru ca astfel de camioane să poată trece fără probleme. Lucrările ar trebui finalizate în 8 august.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X