Social

Un elev din Olt a dat în judecată liceul la care învață. Andrei Ionuţ Ciocîrlău cere daune uriașe

Caz uluitor în județul Olt, unde un elev a dat în judecată liceul la care învață, Inspectoratul Școlar, dar și Ministerul Educației! Andrei Ionuț Ciocîrlău, un tânăr de doar 18 ani, cere daune de 80.000 de lei, după ce a fost mutat disciplinar.

Scandalul a pornit, după ce Andrei Ionuț Ciocîrlău, care este elev în clasa a XII-a, a cerut Primăriei Drăgănești-Olt decontarea abonamentului de transport în comun. Demersul său a fost criticat de dirigintele clasei și de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”, unde învață. Băiatul susține că apoi ar fi fost bătut și apoi a fost mutat disciplinar.

„Mutarea disciplinară a fost decisă în luna mai 2016, dar scandalul a început încă de când eram în clasa a IX-a. Am făcut şi o plângere penală la DIICOT pentru accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi violarea secretului corespondenţei. Patru elevi din cadrul liceului mi-au intrat pe contul de Facebook şi pe mail”, spune tânărul, în vârstă de 18 ani.

A dat în judecată liceul și cere daune de 80.000 de lei
Andrei Ionuț Ciocîrlău a dat imediat şcoala în judecată. Elevul cere achitarea unor daune de 80.000 lei, dar şi sancţionarea inspectorilor şi profesorilor care au luat decizia mutării sale disciplinare.

„Avem 1100 de elevi în şcoala. Întrebaţi-i dacă am avut eu un comportament greşit faţă de ei vreodată. Sunt nişte calomnii la adresa mea”, a declarat Ileana Spak, directoarea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgănești Olt.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Olt.

„Am discutat şi cu juristul IȘJ şi nu vom emite niciun punct de vedere pe acest subiect. Este pentru prima oară când ne confruntăm cu un asemenea caz. Nu putem spune nimic atât timp cât este un proces pe rolul instanţei”, a declarat, inspectorul şcolar general Felicia Man.

În acest dosar sunt nu mai puţin de 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, Inspectorul Şcolar General şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al Ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X