Interne

Un bunic desprins din poveştile triste româneşti. Moş Nicolae creşte singur trei nepoţele, dintr-o pensie de 350 de lei

Un bătrân de 69 de ani din satul Ţeline, judeţul Sibiu, este şi mamă şi tată pentru cele trei nepoate ale sale. Copilele au fost abandonate de părinţi, iar singurul lor sprijin este bunicul, care face tot ce-i stă în putinţă ca să le crească. El are o pensie de doar 350 de lei, din care cumpără mâncare, hăinuţe, şi chiar şi jucării pentru fetiţe.

Cele trei surori locuiesc împreună cu bunicul lor într-un sat izolat, aflat la 80 de kilometri de Sibiu. Fetiţele au între şase şi nouă ani. Cele mai mari merg la şcoală. Moş Nicolae spune că pentru cea mai mică dintre ele, Andreea, şcoala e mult prea departe. Cu toate acestea, copila ştie să scrie şi să citească. Andreea îl ajută pe bătrânul de 69 de ani şi în gospodărie.

Fetiţele locuiesc împreună cu bunicul de doi ani. Ambii părinţi le-au abandonat, iar bătrânul nu le-a putut lăsa pe drumuri şi le creşte singur. Moş Nicolae are o pensie de doar 350 de lei, dar reuşeşte să le pună copilelor mâncare pe masă.

Autorităţile locale încearcă acum să-l ajute pe bătrân să le ia pe fete în plasament.

„Acum suntem în procedură de instituire a măsurii de plasament, pentru alocaţia de plasament a fetiţelor la bătrân, să aibă şi ele un reprezentant legal”, a declarat Cecilia Paripaş, asistent social.

Odată ce bătrânul va deveni oficial reprezentantul legal al copilelor, venitul familiei va creşte cu 670 de lei. Bătrânul speră că astfel va reuşi să le ofere nepoţelelor sale o viaţă mai bună.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X