Externe

Un britanic ar putea fi prima persoana din lume vindecata de HIV: „Virusul este complet nedectabil in sangele pacientului”

Un barbat din Marea Britanie spera sa devina primul pacient vindecat de HIV cu ajutorul unei noi terapii create de o echipa de cercetatori de la 5 universitati britanice relateaza The Sunday Times.

Pacientul in varsta de 44 de ani este una dintre cele 50 de persoane supuse in prezent unui tratament experimental. Oamenii de stiinta au declarat pentru The Sunday Times ca in prezent virusul este complet nedectabil in sangele pacientului si ca, daca ramane asa, este vorba prima vindecare completa.

„Este una din primele incercari serioase de a vindeca HIV” a declarat Mark Samuels, director al departamentului de Infrastructura pentru Cercetare Clinica al Institutului National pentru Cercetare in Sanatate.

Tratamentele cele mai folosite in prezent in cazul adultilor infectati cu HIV sunt cele antiretrovirale: combinatie de medicamente care actioneaza in etape diferite din procesul de inmultire al virusului. Acestea nu pot insa sa detecteze celulele T infectate, in starea latenta.

Noua terapie, gandita de cercetatorii britanici functioneaza in doua etape. In primul rand, un vacccin ajuta organismul sa recunoasca celulele infectate cu HIV pentru a le putea ataca. In a doua faza, un nou medicament Vorinostat activeaza celulele T in stare latenta pentru a fi depistate de sistemul imunitar.

Identitatea primului pacient tratat prin aceasta metoda nu a fost facuta publica. Este un asistent social din Londra care a dezvaluit presei ca „la ultimele analize de sange, din urma cu cateva saptamana, virusul HIV nu a mai fost detectat in sangele.”

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X