Actualitate

Un an de la Colectiv. Hoții au jefuit troița din fața clubului?

Printre fotografiile tuturor tinerilor care s-au prăpădit în incendiul din Colectiv, oamenii au aranjat în troiță, cu grijă, jucării din pluș, flori, candele, iar cineva a pus acolo chiar o sticlă de whisky fin. Dacă ieri, înainte de comemorare, sticla era la locul ei, în dreptul chipului înrămat al unui băiat tânăr, astăzi băutura lipsea. Hoții au jefuit troița din fața clubului?, este întrebarea care se ridică firesc.

Respectând, probabil, plăcerile unuia dintre tinerii dispăruți în flăcările care exact acum un an au cuprins clubul groazei, cineva a așezat în troiță o sticlă de whisky. Din lichid lipsea o ”gură”, semn că acel cineva a închinat un pahar în memoria prietenului sau a prietenei sale care a pierit în incendiu după care a pus capacul și a lăsat-o acolo, în voia timpului.

Ieri, când pregătirile pentru comemorarea celor 64 de victime erau pe ultima linie dreaptă băutura spirtoasă era la locul ei, printre fotografiile celor plecați dintre noi în acea noapte de sfârșit de octombrie. Astăzi, însă, tăria dispăruse! Locul ei din troiță, acolo unde fusese așezată de cine-știe-când era gol! Un hoț însetat cu gusturi fine dar fără respect pentru cei dispăruți și fără frică de Dumnezeu, nu a ținut cont de darul simbolic făcut dincolo de moarte pentru una dintre victimele incendiului și s-a bucurat la sticla de whisky.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X