Sanatate

Uleiul de ricin: Beneficii pentru păr, unghii și ten

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai populare ingrediente vegetale folosite în industria cosmetică. Vezi ce beneficii are și cum îl poți folosi ca să fii mai frumoasă.

Ce beneficii are uleiul de ricin
În primul rând, uleiul de ricin te ajută atât să te menții frumoasă, cât și sănătoasă. Extern, uleiul de ricin :

Ajută la creșterea și întărirea părului
Dacă vrei să ai un păr bogat și strălucitor, folosește regulat un masaj cu ulei de ricin la baza scalpului. Poți să amesteci uleiul de ricin cu alte uleiuri vegetale care înfrumusețează podoaba capilară, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de migdale.

Tratează infecțiile scalpului
Infecțiile fungice sau bacteriene de pe pielea capului pot duce la probleme grave, cum ar fi chelirea parțială sau pe zone, mâncărimile și suprainfecțiile. Uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene și antifungice, precum și antivirale, ceea ce îl face un tratament complet pentru podoaba ta capilară.

Închide la culoare părul
Uleiul de ricin era folosit în trecut pentru colorarea părului în nuanțe închise, sau pentru aspectul de nuanțator. Deoarece este foarte hrănitor pentru firul de păr, uleiul de ricin face părul să strălucească și să pară mai închis la culoare din această cauză.

Folosit ca tratament intern, uleiul de ricin te scapă de constipație, ajută în lupta cu bolile reumatoide inflamatorii, eliberează limfa și ajută la drenarea ei în caz de edem, întărește sistemul imunitar, te scapă de migrene, etc.

Cum folosești uleiul de ricin pentru sprâncene și gene
Cum unul din principalele efecte pe care le are uleiul de ricin pentru păr este să-l întărească și să-l facă să strălucească, este evident că ajută mult și în cazul sprâncenelor și genelor.

Componentele chimice din uleiul de ricin ajută firele de păr din sprâncene și gene să nu cadă și le întăresc structura interioară.

Cum să procedezi: aplică zilnic, înainte de culcare, ulei de ricin pe gene și sprâncene și masează cu buricele degetelor.

Ulei de ricin pentru unghii: Cum îl aplici

Pentru unghii, uleiul de ricin poate să facă adevărate minuni. Aplică cel puțin o dată pe săptămână câteva picături de ulei de ricin încălzit sau nu pe unghiile fără lac sau ojă și masează bine, apoi șterge surplusul cu un șervet de hârtie și lasă uleiul să acționeze în continuare circa 30 de minute. Spală bine unghiile și vei observa rezultatele în maxim o lună de folosire regulată a acestui tratament.

Cum te ajută uleiul de ricin să scapi de cearcăne și acnee

Studii recente arată că uleiul de ricin este benefic pentru infecții ale pielii, arsuri solare, abraziuni, acnee, piele uscată, coșuri și furunculi, negi, vergeturi, pete hepatice, ciuperca piciorului, etc.

Ca să scapi de pungi sub ochi, cearcăne și acnee, aplică câteva picături de ulei de ricin pe un disc demachiant din bumbac și tamponează bine pielea bolnavă. Dacă zona este foarte mare, îmbibă niște tifon în ulei de ricin și înfășoară piciorul, încheietura sau zona afectată cu acesta, lăsând să acționeze peste noapte.

Uleiul de ricin este bun pentru tenul tău, conferă strălucire părului, te scapă de acnee și te ajută să ai gene mai lungi și frumoase. Cum să nu-l aplici cât mai des, când are puține contraindicații și multe beneficii?

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X