Interne

Traian Băsescu, despre Donald Trump, președintele SUA: ”Nu-l va pune sistemul sub control”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA. Fostul şef de stat susţine că semnalul americanilor, care au dat votul lor republicanului Donald Trump, este acela „de respingere a politicii globalizării generată de sisteme”.

”O să fiu foarte sincer. Donald Trump nu mi se pare tipul de om pe care să îl întorcă cineva. L-am văzut în campania electorală, este un un cu convingeri foarte puternice. Nu văd suflându-i în ciorbă vreun general sau vreun membru al establishment-ului. Totuşi, în mod cert va urma o perioadă de instruire a acestuia, în mod cert se va adapta, dar pe Donald Trump nu-l va pune sistemul sub control”.

„Este foarte important să vedem dacă în SUA va fi ales un președinte din sistem sau din afară. Două mari popoare, poporul britanic și cel al SUA spun ”nu” acestor politici. Este poate șocant, dar politicienii trebuie să înțeleagă profunzimea acestui semnal. Daca UE nu citește corect semnalul, lansat întâi de Brexit si acum de SUA, va matura Europa si statele membre vor avea parte de alegeri în care liderii populiști vor deveni liderii statelor europene. Trebuie așteptat momentul în care Donald Trump este instruit, el vine din afară. Trebuie așteptat pentru a vedea prioritățile noului președinte al SUA, pe de altă parte nu trebuie respins semnalul dat de statul american”, a mai declarat Traian Băsescu la B1TV.

Donald Trump este noul președinte al SUA. Donald Trump a reușit să se impună în fața lui Hillary Clinton și să strângă cei minim 270 de electori necesari pentru câștigarea alegerilor din SUA. Republicanul a fost sunat de Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea. La scurt timp, miliardarul a susținut discursul victoriei.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X