Interne

Tragedie pe litoralul românesc, soldată cu doi morţi. Zeci de persone, salvate în ultima clipă

Doi bărbaţi au murit înecaţi, sâmbătă, în sudul litoralului, după ce au intrat în apă şi nu au mai putut ieşi, iar peste alte zeci de persoane au fost scoase în ultima clipă din mare şi aduse la ţărm, oamenii ignorând avertismentele salvamarilor care spun că scăldatul nu este recomandat pentru că marea este agitată şi curenţii sunt puternici.

Potrivit reprezentanţilor salvamarilor din sudul litoralului, doi oameni au murit înecaţi sâmbătă, în Jupiter şi Saturn, după ce s-au aventurat în larg, ei fiind scoşi din apă de către salvamari. Cadrele medicale au depus toate eforturile pentru a-i readuce la viaţă, însă fără succes.

Bărbatul decedat în Jupiter avea 56 de ani şi era din Botoşani, iar cel din Saturn, 49 de ani, din Galaţi. La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanţă pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor, dar în pofida manevrelor de resuscitare cei doi bărbaţi nu au mai putut fi salvaţi. În zonă, a fost trimis şi elicopterul SMURD pentru a prelua victimele şi a le duce la spital după ce erau stabilizate, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Salvamarii din sudul litoralului s-au confruntat cu alte zeci de cazuri de oameni care au ignorat avertismentele, deşi marea este agitată şi curenţii sunt foarte puternici, relatează News.ro. Printre cei salvaţi în ultimul moment s-au aflat un bărbat de 42 de ani din Sibiu şi fiul său de 14 ani, care s-au aventurat dincolo de dig, ei fiind aduşi teferi la ţărm, dar având nevoie de îngrijiri medicale.

Salvamarii din sudul litoralului au arborat de mai multe zile steagul roşu care nu recomandă scăldatul în mare. Ei spun că oamenii le ignoră avertismentele şi intră totuşi în apă chiar dacă valurile sunt mari şi există riscul să se înece.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X