Util

Toată iarna a colectat STICLE DE PLASTIC și le-a dus la casa sa de vacanță. Vecinii RÂDEAU la inceput, însă grădina a fost de nerecunoscut!

S-a demonstrat că, în mediu, o familie europeană compusă din patru membri, într-un an, aruncă până la 300 de sticle din plastic. Însă acesta este un material excelent pentru a fireutilizat şi reciclat. În acest articol va prezentăm câteva idei de reutilizare a sticlelor din plastic în grădină.

Refolosind plasticul noi protejăm mediul înconjurător şi totodată economisim banii proprii. Apropo, folosirea sticlelor din plastic în alte scopuri a fost inventată de oamenii mai bogaţi, nu de cei săraci sau cu venituri mici.

Solar din sticle de plastic
Iată un solar construit de un scoţian care doar în trei luni a colectat 7000 de sticle de plastic, dintre care a ales 1000 şi a meşterit un solar de 2 m lungime, 2 m lăţime şi 1.9 m înălţime.


Cel mai anevoios lucru în procesul de construire a solarului este curăţarea sticlelor de etichete. De asemenea, trebuie de găsit un spaţiu mai mare pentru depozitarea sticlelor până a fi folosite.

Solarul a fost montat în felul următor. Iniţial a construit un cadru de lemn, apoi a îmbrăcat sticlele una peste altă, punând gâtul sticlei în tăietură de la fundul sticlei precedente. A fixat construcţia, a pus sticlele pe tije de lemn şi le-a uns cu lipici pentru a se fixă.


Iată cum puteţi confecţiona din sticle ţiglă. Tăiaţi gâtul şi fundul sticlei. Apoi tăiaţi corpul sticlei pe mijloc. Uniţi bucăţile cu un capsator.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X