Externe

Teroristii implicati in atacurile din Paris si Bruxelles traiau din ajutoarele sociale de zeci de mii de euro din Belgia

Cel putin cinci dintre teroristii implicati in atacurile recente din Paris si Bruxelles isi asigurau traiul zilnic din ajutoarele sociale oferite de darnicul guvern belgian.

Acestia au beneficiat, in ultimii doi ani, de ajutoare sociale de peste 50.000 de euro. Chiar daca nu exista dovezi ca sumele incasate ca ajutoare au fost folosite direct la finantarea atentatelor, ele ar fi fost suficiente pentru organizarea acestora.

Autoritatile au estimat costul atentatelor de la Paris la 30.000 de euro, iar pe cele ale atentatului de la Bruxelles la 3.000 de euro, scrie news.ro.

Investigatorii belgieni au descoperit ca principalul suspect care a supravietuit atacurilor din Paris, Salah Abdeslam, a incasat un ajutor de somaj in valoare de 19.000 de euro, ultima plata fiind efectuata cu numai 3 saptamani inaintea atacului. Situatia este cu atat mai paradoxala cu cat acesta era si managerul si coproprietarul unui bar, ceea ce l-ar fi descalificat de la obtinerea ajutorului de somaj, noteaza Profit.ro, citand The Wall Street Journal.

Potrivit legislatiei belgiene, ajutoarele sociale pot fi retrase doar daca o persoana este condamnata pentru terorism, in cazul persoanelor suspectate doar de astfel de acte, autoritatile fiind obligate sa continue sa efectueze platile, cu exceptia situatiei in care suspectii parasesc tara.

Philippe de Koster, director al Unitatii de Procesare a Informatiilor Financiare, sustine ca, desi nu exista dovezi ca banii din ajutoare au fost folositi pentru finantarea directa a acestor atacuri, indirect “beneficiile sociale” le-au asigurat atentatorilor un nivel de trai decent si au sustinut indirect activitatile lor teroriste.

In unele cazuri, suspectii au transferat ajutoarele pe carduri de debit preplatite, folosite ulterior in atentate, sustine de Koster, care a refuzat sa ofere alte detalii, fiind informatii clasificate.

Legatura dintre imigratia masiva si statul asistential (welfare state) occidental nu este noua, mai multi economisti atragand atentia asupra faptului ca, data find diferenta dintre venituri si puterea de cumparare, imigrantii din statele subdezvoltate sunt motivati sa emigreze in Occident numai pentru a trai pe seama ajutoarelor sociale oferite cu darnicie de guvernantii occidentali.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X