Curiozitati

TERIFIANT. Ce s-a întâmplat atunci când ARSENIE BOCA s-a întâlnit, pentru ultima dată, cu NICOLAE CEAUŞESCU. Vorbele părintelui au rămas în ISTORIE

Arsenie Boca, una dintre cele mai impozante figuri monahale din ortodoxia românească, murea la Sinaia, cu puţin timp înainte de Revoluţia din 1989, pe 28 noiembrie ale acelui an.

Părintele se retrăsese încă din 1984 la Sinaia, acolo unde îşi avea chilia şi atelierul de pictură. Una dintre profeţiile care l-au făcut cunoscut a fost aceea împlinită în zilele fierbinţi ale lui decembrie 1989, părintele afirmând, înainte de acele evenimente, că se va petrece, cu siguranţă, ceva în ţara noastră care va avea un impact extraordinar de mare. Legat de regimul comunist, o altă profeţie, împlinită de altfel, a fost cea referitoare la dictatorul Nicolae Ceauşescu, potrivit ziarului ring.

Se spune că părintele Arsenie Boca ar fi fost vizitat de două ori, în mare taină, de Nicolae Ceauşescu. Îngrijorat de zvonurile tulburi care veneau din toate colţurile ţării, dictatorul l-ar fi întrebat pe monah ce evoluţie va avea destinul său din punct de vedere al puterii în stat. Părintele i-ar fi spus atunci că îşi va pierde viaţa într-un mod violent dacă va continua să-şi asuprească în acest fel poporul.

Profeţia părintelui a fost împlinită. Acum ştim că Nicolae Ceauşescu a fost executat pe 25 decembrie 1989, după o Revoluţie sângeroasă cauzată, în principal, de nemulţumirile pe care românii le-au îndurat ani întregi în regimul dictatorului.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X