Meteo

Temperaturi maxime de 7 grade, in plina luna decembrie. Cod galben de ceata in 6 judete

Ziua de astazi ne-aduce vreme inchisa si rece in zonele joase din interiorul arcului carpatic. Pe aici va fi ceata si ar putea sa burniteze sau sa fulguiasca.

UPDATE: Sase judete din Transilvania si Dobrogea sunt vizate de o atentionare nowcasting Cod galben de ceata si vizibilitate scazuta in trafic, in orele urmatoare.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 14:00, in judetele Constanta, Tulcea, Braila (in: Braila, Insuratei, Bertestii de Jos, Cazasu, Chiscani, Frecatei, Gropeni, Marasu, Stancuta, Tichilesti, Tufesti, Unirea, Victoria si Viziru) si Ialomita (in: Slobozia, Tandarei, Bucu, Cosambesti, Gheorghe Lazar, Giurgeni, Gura Ialomitei, Mihail Kogalniceanu, Ograda, Platonesti, Saveni, Suditi si Valea Ciorii) se va semnala ceata, fenomen care determina vizibilitate scazuta local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. In acelasi timp, in zonele atentionate se va depune chiciura.

De asemenea, pana la ora 15:00, in judetele Maramures (localitatile: Sighetu Marmatiei, Barsana, Budesti, Calinesti, Giulesti, Ocna Sugatag, Oncesti si Vadu Izei) si Bistrita-Nasaud (zona de campie) ceata va determina scaderea vizibilitatii in trafic, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

In rest: vreme mai buna, cu ceata dimineata si soare mai tarziu. Maximele se vor situa intre minus 5 si 7 grade.
Dobrogea si Baraganul. Aici este ceata dimineata si avem cod galben pana la ora 10 pentru judetul Ialomita. Dupa pranz: vreme destul de frumoasa. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, se opresc la 2…3 grade.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, este putina ceata la inceputul zilei; dar se va risipi treptat si dupa pranz vom avea atmosfera insorita, indeosebi in zonele mai inalte. Maximele vor ajunge la 2…3 grade.

Si in nordul Moldovei si in Bucovina, la inceputul zilei ceata domina zonele de campie. Mai tarziu asteptam vreme destul de placuta, cu multe perioade insorite; un vant linistit si maxime de 4…5 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures: frig, innorari si ceata persistenta in zonele joase; soare si temperaturi mai ridicate la munte. Pana la ora 9 este cod galben de ceata pentru judetele Salaj si Maramures.

Si in vestul tarii asteptam vreme foarte rece la campie, unde va fi innorat toata ziua; va fi ceata si ar putea sa fulguiasca putin. Temperaturile raman sub limita de inghet.

In centrul Romaniei este ceata densa la aceasta ora si vizibilitatea este ingreunata. Pana la ora 10 este cod galben de ceata pentru judete Brasov, Harghita, Sibiu, Covasna, Alba si Mures. E posibil sa apara poleiul. In regiunile montane se anunta cer senin si temperaturi mai ridicate.

In sud-vestul tarii asteptam vreme buna, dupa ce se risipeste ceata matinala de la campie.Cel mai placut va fi in zonele deluroase, pe unde temperaturile vor urca ceva mai mult.

Aceleasi conditii meteo si in sudul tarii: in zonele de campie ar putea sa apara putina ceata dimineata. In rest: vreme frumoasa si mai calda decat la campie. Maximele ajung la 6…7 grade.

In Bucuresti se pare ca ziua de astazi ne-aduce vreme placuta. Si aici vor fi conditii de ceata dimineata; dar peste zi apare soarele si maxima ajunge la 5 grade. Vantul ramane domol.

La noapte temperatura coboara pana la minus 3 grade in centru, dar la periferie va fi mai frig de atat.

La munte gasim vreme frumoasa in si mai calda decat la campie. Norii nu prea se arata; doar vantul va sufla mai tare in zonele de creasta, iar pe vai si in depresiuni vom avea din nou ceata.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X