Actualitate

„Teapa” de milioane de euro pe care si-a luat-o Gigi Becali cu un teren de 10 hectare de padure in Baneasa! Latifundiarul visa sa construiasca aici un stadion, insa nimeni nu i-a dat autorizatie! Ce arbore rar creste in padurea milionarului

Gigi Becali detine 10 hectare de teren forestier in Padurea Baneasa, locul in care, in urma cu cativa ani, anunta cu fast ca va construi o baza sportiva pentru echipa Steaua.

Visul lui Gigi Becali de a construi o baza sportiva in padure este insa departe de a se realiza si asta nu din pricina banilor. Dupa scandalurile nenumarate legate de defrisari, inclusiv in padurea Baneasa, nici o autoritate nu mai are curaj sa semneze pentru un astfel de proiect.

„Un proiect de adormit copiii, findca ar trebui sa achite niste taxe de-l apuca si pe el ameteala ca sa defriseze. In plus, la o asemenea suprafata, ar avea nevoie, legal, sa obtina aviz de la un secretar de stat de la Mediu. Dar cine-i ala care se mai incumeta sa-si permita oa semenea responsabilitate”, a declarat un specialist pentru openpolitics.ro.

Sansele lui Becali de a realiza constructia la care viseaza sunt cu atat mai mici cu cat pe terenul respectiv exista si stejar rosu, un arbore rar in tara noastra, importat din Canada pe vremea comunistilor. Se spune ca Nicolae Ceausescu a solicitat personal padurarilor sa aduca acesti stejari, dupa o vizita in Canada, insa initial, acestia i-au spus ca nu se poate. Un raspuns curajos, care i-a trimis pe cei care l-au enuntat direct la beci, pentru cateva saptamani. Dupa cateva zile, puietii de stejar rosu erau deja plantati in Baneasa.


Openpolitics.ro scrie ca Gigi Becali a vru la un moment dat sa aduca vrea zece astfel de arbori la el in curte si chiar ar fi platit vreo 60.000 de euro pentru un utilaj adus din SUA cu o „gheara” special conceputa pentru a scoate arborii din pamant cu tot cu radacina. „A si pus cativa baieti sa taie de acolo si sa-i oivreze acasa dar au fost prinsi in timpul operatiunii. Cazul s-a pierdut pe drum, s-or fi apasat niste butoane, dar omula crezut ca e la porumb: il cultivi pe unde-ti trece prin cap”, a mai povestit o sursa pentru publicatia sus-amintita.

Gigi Becali a anuntat ca vrea sa defiseze o parte din terenul respectiv in urma cu cativa ani. „Nu defrisez padurea, defrisez conform legilor. Din 10 hectare pe care le am in Padurea Baneasa, eu defrisez 4 si conform legii ar trebui sa plantez 12 hectare, eu o sa plantez 20”, spunea Gigi. In afara de baza sportiva, el dorea sa mai ridice aici un hotel, un mic spital si o biserica placata cu aur.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X