Social

Tatăl poliţistului BOGDAN GIGINĂ, strigăt disperat de ajutor: „Spuneţi adevărul!”

Au trecut zece luni de când poliţistul Bogdan Gigină a murit în urma unui accident pe când se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Nemulţumiţi de faptul că nimeni nu a fost tras la răspundere pentru cele întâmplate, părinţii tânărului de 28 de ani fac mărturisiri tulburătoare.

Ziua de 20 august 2015 va rămâne una extrem de tristă în istoria Poliţiei Române. În acea seară, Gabriel Oprea, pe atunci ministru al Afacerilor Interne, se întorcea numai el ştie de unde, însoţit de coloana oficială. Pe strada Ştirbei Vodă, poliţistul care deschidea coloana a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, prost semnalizată.

Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar din Capitală. Tânărul a lăsat în urma lui o soţie văduvă şi doi părinţi distruşi de durere. Au trecut zece luni de atunci, iar ancheta a stangnat. Nimeni nu a plătit pentru moartea lui Bogdan, motiv pentru care părinţii acestuia nu îşi găsesc liniştea. Plâng noapte şi zi fără încetare, au zeci de întrebări fără răspuns şi caută un motiv pentru a merge mai departe.

Vor ca vinovaţii să fie pedepsiţi!

De altfel, durerea insuportabilă se poate citi printre rândurile de mai jos, ce aparţin tatălui lui Bogdan Gigină, şi el poliţist de meserie: ”Cine este vinovat de moartea lui Bogdan? Superiorii Brigăzii Poliţiei Rutiere? Ministrul Gabriel Oprea? Firma de gaze? Sunt vinovaţi în egală măsură cu toţii. Pentru noi, părinţii, singura vină a lui Bogdan este aceea că s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al instituţiei, precum şi de legile acestei ţări. Spun asta pentru că ştiu că, în seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost făcută verbal către superiorii care îl însoţeau în acea seară. Aceştia puteau să îl retragă, dar indolenţa a fost prea mare. Ce contează că a murit un om care avea o viaţă înainte? Nimeni nu îndrăznea sa facă asemenea cereri către Gabriel Oprea.


Printre mesajele din telefonul lui Bogdan se regăsesc multe din discuţiile cu colegii lui de schimb din ultimele luni. În zilele nefavorabile din punct de vedere meteorologic şi doar atunci când nu erau desemnaţi pentru coloana oficială, ci la programul normal de dirijare a traficului, ei nu ieşeau cu motor. În data de 20 octombrie 2015 a fost desemnat Bogdan pentru coloana oficială a lui Oprea, deşi, conform graficului de prezenţă din ziua aceea, Bogdan avea program de opt ore. Accidentul survine în ora a-12-a de program. Erau zile când programul sărea de 16h, 18h… doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie şi retur, ori pe la vreun ballroom. Rugămintea noastră către toţi colegii lui Bogdan este să vorbiţi, spuneţi doar adevarul. Este singurul lucru şi cel mai important pe care puteţi să-l faceţi pentru sufletul celui care a fost colegul şi omul Bogdan Cosmin Gigină, dar şi pentru noi, părinţii, care nu ne dorim decât dreptate şi adevăr”, a spus bărbatul.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X