Meteo

SURPRIZA uriașă de la Meteo. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă începând de luni, cu temperaturi care ajung și la 10 grade în Capitală marți și miercuri.

Vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă începând de luni, cu temperaturi care ajung la 10 grade în Capitală încă de marți.

Luni, in cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. Marti, vreme calda pentru aceasta data din an. Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea ciuc si 8-9 grade frecvent Oltenia si jumatatea de vest a Munteniei, izolat si 10 grade. I

Astăzi, in regiunile din vestul, nordul şi centrul ţării, cerul va fi noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse. La munte va ninge, în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi jumătatea de nord a Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie.

În sudul şi sud-estul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spaţii mici. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai ales pe creste, cu rafale de 70…80 km/h, astfel că, pentru intervale scurte de timp, va viscoli şi va spulbera zăpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

În capitală, cerul va fi temporar noros şi doar trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade.

Luni, in cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in depresiunile transilvane si 6 grade la Drobeta, Giurgiu si Calarasi, izolat mai ridicate in subcarpatii sudici .

În vest, centru, nord si nord-est cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat şi Crişana şi local în Moldova. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în restul ţării.

La Bucuresti, valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată. –3…-2 grade dimineata si 5-6 grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros si vor fi posibile ploi slabe, trecătoare.

Marti, vreme calda pentru aceasta data din an. Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea ciuc si 8-9 grade frecvent Oltenia si jumatatea de vest a Munteniei, izolat si 10 grade. In regiunile intracarpatice, local si temporar se vor semnala precipitatii mixte iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cu precădere în est si sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitatii mai ales sub formă de ploaie. Izolat vor fi conditii de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar pe arii mai restrânse si la cote mai reduse si în celelalte regiuni.

În capitală, cerul va fi temporar noros si mai ales în prima parte a zilei va ploua. Dimineata, -1…0 grade si maxima zilei, 8-9 grade.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X