Tehnologie

Surprinde pe cineva? Coreea de Nord are doar 28 de website-uri

Potrivit unor „scurgeri de informatii” citate de The Guardian, in Coreea de Nord exista doar 28 de domenii inregistrate, adica … doar 28 de website-uri.

Conform sursei citate, aceasta situatie a fost descoperita dupa ce unul dintre serverele Coreei de Nord a fost configurat gresit si a dezvaluit lista tuturor numelor aflate sub domeniul .kp.

Multe dintre aceste site-uri apartin unor institutii oficiale, precum comitetul pentru relatii culturale sau agentia maritima. De asemenea, unele apartin institutiilor oficiale de stiri ale Guvernului nord-coreean, cum este cazul ziarului partidului comunist, Rodong Sinmun.

Printre stirile recente ale publicatiei oficiale Rodong se afla titluri de genul: „Kim Jong-un trimite felicitari de aniversare scolarilor veterani” sau „Infractiunile legate de narcotice sunt in crestere in randul tinerilor din Coreea de Sud”.

Unele site-uri precum Gizmodo au reusit sa faca printscreen-uri, iar cateva dintre website-urile nord-coreene, care erau inca accesibile, au fost postate pe Reddit.

Descoperirea a fost facuta de inginerul de securitate Matt Bryant, care a postat datele pe GitHub.

Martyn Williams, care are blogul North Korea Tech, afirma ca lista nu contine dezvaluiri importante despre prezenta online a Coreei de Nord, deoarece cele mai importante informatii sunt accesibile oficialilor nord-coreeni printr-un sistem propriu de internet.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X