Interne

Stilista Adina Buzatu, plasata sub control judiciar pentru evaziune. Schema prin care ar fi pacalit statul cu o suma uriasa

Stilista Adina Buzatu a parasit sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti dupa mai multe ore de audieri, ea fiind plasata sub control judiciar pe cautiune, au declarat surse apropiate anchetei.

Stilista Adina Buzatu, impreuna cu scriitorul si scenaristul Eugen Burada, sunt suspectati, alaturi de alte 25 de persoane, de implicare intr-un caz de evaziune fiscala, cu un prejudiciu urias: 37 de milioane de lei. Anchetatorii le-au perchezitionat domiciliile si firmele din Bucuresti, dupa care i-au condus cu mandat, la audieri, in Ploiesti.

Desi pretind ca nu se cunosc, stilista Adina Buzatu si ceilalti suspecti au ceva in comun: au folosit aceleasi firme-fantoma pentru a obtine bani negri, sustin anchetatorii. In perioada 2012-2014, suspectii ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitate pentru a scapa de plata TVA si a impozitului pe profit. In acest scop, au folosit firme-fantoma care emiteau facturi pentru bunuri si servicii neefectuate in realitate. Astfel, ar fi rulat aproape 120 de milioane de lei, sustin procurorii.

Subcomisar Marian Popescu, Purtatorul de cuvant al IJP Prahova: „Sunt banuite ca ar fi creat un circuit comercial fictiv prin intermediul acestuia efectuand operatiuni nereale in domeniul construtiilor, prestarilor servicii, IT, diverse.”

Prin magazinul ei, Adina Buzatu vindea haine de lux si incasa sume importante de la clienti. Avea, deci, de platit impozite mari la stat si, banuiesc procurorii, ar fi apelat la metode ilegale pentru a le micsora.

Roxana Armaselu, Procuror PCA Ploiesti: „Prin intermediul a 20 de societati comerciale s-au efectuat operatiuni bancare pentru acte comerciale care, in realitate, n-ar fi avut loc. Bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproxmatix 37 de milioane de lei.”

Numele stilistei Adina Buzatu s-a aflat si in 2014 pe lista neagra a procurorilor DIICOT, care au investigat o frauda financiar-contabila, cu un prejudiciu estimat la 100 de milioane de lei.

Scriitorul Eugen Burada, vizat si el in acest dosar, nu a fost gasit acasa, la Oradea. Dar a anuntat prin avocat ca va veni la parchet vineri. El are o firma de constructii care a inchiriat, conform documentelor contabile, o serie de utilaje. Surpriza insa! Unii dintre furnizori nici nu detin macaralele pentru care s-a platit chirie. Scriitorul Eugen Burada a lucrat la scenariile filmelor Nea Marin Miliardar, Revansa si Un comisar acuza.

Patronii firmelor-fantoma sunt oameni cu venituri mici, usor de multumit cu un comision mic. Stiau insa in ce afaceri intra, spun procurorii.

Procurorii vor sa se asigure ca recupereaza prejudiciul, asa ca vor pune sechestru pe bunurile suspectilor.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X