Vedete romanesti

Ștefan Bănică jr, în mijlocul unui scandal. Acuzat că și-a lăsat baltă admiratorii din Anglia

O româncă stabilită în Marea Britanie care organizează evenimente pentru diaspora, îl acuză pe Ștefan Bănică jr că ar fi sabotat un concert al cărui el însuși ar fi fost protagonist.

Potrivit celor povestite de Daniela Vițelaru, negocirile ar fi început încă de la începutul acestui an, însă organizarea evenimentului a fost pusă în pericol după ce românca a avut probleme cu sarcina. Când s-a pus pe picioare și ar fi vrut să se ocupe de reprogramarea concertului, femeia susține că s-ar fi lovit de reticența artistui. Ca urmare, aceasta i-a trimis lui Ștefan Bănică jr o scrisoare deschisă extrem de acidă.

”Dragă Ștefan Bănică: ești un nemernic!

Citește cu atenție, că, oricât de „celebru” oi crede tu că ești și că îți permiți să calci în picioare pe oricine, îți demonstrez eu că nu este chiar așa.

Te-am invitat la Londra într-un eveniment care trebuia să iasă minunat pentru toată lumea-pentru mine, pentru ține și, mai ales, pentru publicul larg, românii care chiar mi-aș fi dorit să se bucure de venirea ta. Ar fi trebuit să performezi într-un moment artistic după un spectacol de modă pregătit cu trudă și cu multe ore nedormite de către mine și o mână de oameni talentați. Te-am invitat pentru că îmi ești drag că și artist, ai etichetă, așa cum îmi plac mie oamenii. Evenimentul era programat pentru data de 21 mai 2016, eu ți-am propus colaborarea în luna februarie-atunci am și început să punem la punct detaliile pentru a face acest eveniment posibil. Și e muncă la a pune cap la cap zeci de detalii, sute de oameni și mulți bani.

Din cauza unor probleme apărute după ce am dat naștere fetiței mele în martie 2016 (înaintea acestei sarcini am pierdut o sarcină), am fost nevoită să mut data evenimentului. Cred că îți poți imagina cât de aiurea este să faci așa ceva, ți s-a întâmplat și ție în parcursul tău artistic. Eu chiar nu am avut de ales, am vrut să fiu sănătoasă pentru cei doi copii pe care îi am. Nu, nu este sfârșitul lumii amânarea unui eveniment, dar este incomod și, pentru așa, trebuie să te revanșezi față de cei care ți-au fost alături, față de cei care cred în ține, față de publicul care ți-a cumpărat bilete. Ceea ce am și făcut-am regândit un eveniment special pentru ține și publicul care te aștepta-pe 9 octombrie 2016, tot la Londra-asta pentru că mi-am dorit să se întâmple, pentru că mi-a părut rău că a trebuit să îl amân.

(…) Cum ai contribuit tu la realizarea acestui eveniment unde erai și TU implicat? Îți spun eu-sabotându-l. Cum? Păi simplu: ai postat repede pe Facebook un mesaj după ce am anunțat eu amânarea evenimentului unde mă puneai într-o lumina proastă, ceea ce nu era nevoie.
Când am reprogramat evenimentul, unde am atașat un act adițional, ți-a fost achitat un avans și am convenit să îți fie achitat întreg onorariul în 3 tranșe: 21 mai (sumă achitată), 11 iulie și 9 septembrie (sume care urmau să îți fie achitate).

În urma amânării evenimentului, o bună parte din oamenii care au achitat biletele au cerut să li se returneze sumă, ceea ce s-a și întâmplat, este totul documentat, se poate dovedi. (…)

După semnarea contractului de mutare a datei spectacolului tău din 21 mai 2016 în 9 octombrie 2016, am așteptat timp de o luna și ceva contractul semnat de ambele părți și scanat la momentul schimbării datei spectacolului, să ajungă în original și la mine, la Londra, după ce îl trimisesem eu la București. Nu s-a întâmplat…. (…) Ștefan Bănică dragă, tu nu ești vreun artist internațional mega cunoscut să vând biletele în câteva zile, plus că spectacolul tău se adresa comunității de români din Londra care e de maxim 200.000 de oameni din care nu, din păcate nu sunt toți fanii tăi… Și era nevoie de timp, timp de promovare, să ajungă la cât mai multe urechi faptul că vii la Londra. Aveam nevoie de colaborarea ta, nu de sabotarea ta.

Când mi-am dat seamă că tu chiar nu intenționezi să vii la Londra, m-am gândit: oare doar despre bani e vorba aici? Omul asta chiar nu are inimă, nu se gândește, nu îi păsa de toate persoanele incluse în acest moment? El, cel care ține atât de mult la etichetă? Nu te-ai gândit deloc la cei câțiva oameni care te-au plătit cumpărând bilete, la cei care vroiau să vina, dar nu mai aveau încredere în eveniment, în mine, tocmai pentru că ai făcut acea postare pe Facebook care spuneai totul e din mea?

Îți doresc nu probleme niciodată, nu fie nimic vocea cânți, încânți pe pe care-dezamăgit de la . Îți trimit cu cei cărora le datorezi bani, aici nu e despre , nu este despre faptul eu nu am reușit cu evenimentul, ci m-a împiedicat întreg procesul, am reluat noastră am realizat , de fapt, ești un nemernic”, se arată în scrisoarea româncei.
În urmă cu o lună, asaltat de românii din Anglia care doreau să știe dacă spectacolul va mai avea loc, Ștefan Bănică jr a răspuns printr-un mesaj pe Facebook.

„Fac acest anunt in urma mesajelor primite de la românii din Londra, care au cumparat bilete la evenimentul la care ar fi trebuit sa cantam pe data de 9 octombrie, la Troxy, Londra. (…) Îmi pare rau ca ne-am asociat imaginea cu organizatoarea mai sus-mentionata, care nu a respectat termenii din contractul initial si nici din actul aditional, ambele semnate cu luni de zile in urma. Cu toate astea, doamna Vitelaru lasa sa se inteleaga ca evenimentul nu ar avea loc din motivul rezilierii contractului de catre mine, dar fara sa mentioneze cauzele”, a fost replica echipei lui Ștefan Bănică jr în luna septembrie.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X