Sanatate

Speli puiul crud înainte să îl găteşti? Nu mai face acest lucru! Motivul te va şoca

Dacă ai obiceiul să speli puiul crud înainte să îl gătești, află că te expui unui pericol foarte mare. Află care este și cum te poți proteja.

Specialiștii de la Agenția pentru Standarde Alimentare susțin că nu ar trebui să speli niciodată puiul crud, pentru că este plin de bacterii care se vor împrăștia în bucătărie, potrivit healthyviperson.com. Dacă faci asta, află că te expui riscului de a suferi de infecții cu salmonella sau campylobacter, două bacterii foarte periculoase, care se găsesc în puiul crud.

Salmonella, de exemplu, este un grup de bacterii care se găsește în intestinele păsărilor. Oamenii care consumă carne contaminată suferă de diaree, febră, crampe abdominale, greață și vomă. În mod normal, infecția trece după câteva zile, însă unele persoane suferă de complicații și pot chiar să moară, deoarece ajung să sufere de septicemie.

Infecția cu Campylobacter poate dura până la 10 zile și cauzează dureri abdominale extreme. În cazuri rare, pot apărea complicații precum artrită sau afecțiuni ale sistemului nervos central.Dacă suspectezi că ai o infecție abdominală, mergi imediat la medicul de familie, pentru că el știe ce trebuie să faci mai departe.

Nu îți face griji că puiul nespălat te poate îmbolnăvi. Doar prin gătire poți ucide bacteriile periculoase, deoarece apa nu are nicio putere. O altă metodă de a scăpa de agenții patogeni este să îngheți carnea, însă trebuie să știi că sunt microbi care supraviețuiesc și la temperaturi sub 0 grade Celsius.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X