Povestea mea

„Soțul meu e alcoolic, iar la serviciu există un coleg de care mă îndrăgostesc”

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări.

Sunt o mamă şi o soţie care îşi iubeşte nespus copilul, dar nu ştiu dacă şi soţul. Are probleme cu alcoolul, nu e violent fizic, dar verbal da. Când nu bea nu prea vorbim, e un tip închis în el. Eu nu ştiu ce să fac, deoarece deja atitudinea lui faţă de mine a început să nu mă mai intereseze.

Mă doare când mă jigneşte şi începem să ne certăm, iar a două zi e un alt om, parcă nici nu ar fi existat acea ceartă. În primul rând mă gândesc la copil, e prea mic să înţeleagă toate acestea, are doar 4 ani, dar mă întreabă de ce sunt supărată pe tati şi nu ştiu cum să îi răspund.

La serviciu există un coleg de care cred că mă îndrăgostesc. De fapt, nu ştiu să descriu sentimentele. Am văzut la el ceva ce la soţul meu nu am văzut. Colegul meu nu ştie de sentimentele mele pentru el şi nu vreau să ştie, pentru că nu cred că mi le-ar împărtăşi. De fapt mă gândesc că poate eu sunt vinovată de comportamentul soţului meu. Nu mai simt atracţie faţă de el.

Îmi doresc să fie şi el mai afectiv. Nu vreau doar sex. I-am spus de multe ori că vreau să mă ia în braţe şi să adormim aşa, nu vreau mai mult. Nu ştiu ce să fac, nu ştiu nici ce vreau. Nu vreau să mă despart de soţul meu, deoarece ştiu că ar suferi copilul, iar soțul meu e un tată exemplar. Vreau un sfat, pentru că deja am epuizat toate încercările. Sau poate nu am făcut destul. Nici eu nu mai ştiu ce trebuie să mai fac.

Adela răspunde:

Soțul tău are probleme cu alcoolul și tot tu te simți vinovată?! Singurul motiv pe care l-ai avea ar fi că îi permiți să bea. Câtă vreme îi accepți acest viciu, el o să se complacă, pentru că nu are nicio motivație să renunțe. Ar trebui să fii atât de fermă și de hotărâtă, încât să fii în stare să-l părăsești și să nu-i mai permiți accesul la copil dacă nu se lasă de băutură.

Îmi dau seama că încă nu ai ajuns în acel stadiu al disperării, dar în timp s-ar putea să ajungi. Dependența de alcool nu se vindecă de la sine, dimpotrivă, aduce din ce în ce mai multe probleme.

Cât despre colegul pe care îl vezi într-o anumită lumină, se prea poate să proiectezi asupra lui ceea ce tu ai nevoie în acest moment. E foarte bine că nu i-ai arătat ce simți, pentru că nu știi ce ascunde și el, de fapt. Până când nu te apropii de un om, el rămâne un necunoscut. Oricât de drăguț este în public, cine știe cum se poartă acasă? În plus, nu-ți recomand să începi o relație paralelă câtă vreme ești în această stare, nu faci decât să complici lucrurile și să suferi și mai tare.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X