Interne

Soacra lui Klaus Iohannis a murit. Președintele a ajuns la priveghi

Soacra lui Klaus Iohannis a murit. Președintele României a primit duminică dimineață o veste tristă. Mama lui Carmen Iohannis a murit la Sibiu, după o lungă suferinţă.

Patriarhia Română a transmis condoleanțe, președintelui Klaus Iohannis. “Cu profundă întristare am aflat vestea trecerii din această viaţă a Doamnei Georgeta Lăzurcă, mama Doamnei Carmen Iohannis. În aceste momente grele pentru întreaga familie şi pentru cei care au cunoscut-o şi preţuit-o, Vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul Doamnei Georgeta în Împărăţia Cerurilor, iar pe cei îndoliaţi să îi întăreascăprin harul Domnului nostru Iisus Hristos Cel înviat din morţi. Veşnica ei pomenire din neam în neam! Cu preţuire şi sincere condoleanţe, † DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Georgetei Lăzurca a fost dus la capela catolică din Cimitirul Municipal din Sibiu cu maşina unei firme de pompe funebre. Înmormântarea Georgetei Lăzurca va avea loc marţi, în Cimitirul Municipal Sibiu.

Este doliu în familia prezidenţială a României. Soacra preşedintelui Klaus Iohannis, Georgeta Lăzurcă, în vârstă de 82 de ani, a murit duminică dimineața. Tăcerea este, însă, cuvântul de ordine în faţa casei familiei Iohannis, de când mama lui Carmen Iohannis a decedat.

Pentru că familia lui Klaus Iohannis a dorit ca evenimentul să fie unul privat, departe de ochii lumii, rând pe rând, apropiaţii au declarat că Georgeta Lăzurca a murit în casa familiei Iohannis, deși își dăduse ultima suflare la ea acasă, la câţiva paşi de centrul Sibiului. Cu ochii în lacrimi, cernită de durere, Carmen Iohannis a apărut în faţa casei mamei sale doar atunci când a fost luat sicriul. Îmbrăcată în negru, prima doamnă a încercat să îşi mascheze durerea în spatele unor ochelari cu rame mari.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a primit vestea la doar o oră după ce plecase din Sibiu, spre București, a anunţat că îşi anulează programul de marţi, pentru a participa la înmormântare. Șeful statului avea în program participarea la un forum economic România-Slovacia în Capitală alături de președintele Slovaciei, Andrej Kiska, precum și o vizită la comunitatea slovacă din Nădlac, în județul Arad.

Vizita președintelui Slovaciei în România va avea însă loc conform programului anunțat, a spus Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X