Tehnologie

Site-ul care îți spune de unde vine numele tău de familie

Site-ul nume.ottomotor.ro, conceput de inginerul român Florin Lipan, le arată utilizatorilor de internet din ce zonă a țării provine un anumit nume de familie și care sunt locurile unde acesta este cel mai frecvent.

„Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite”, se arată pe site.

Florin Lipan, care lucrează în prezent ca dezvoltator de software la compania Blacklane GmbH din Berlin, Germania, a absolvit Institutul de Tehnologie din Karlsruhe.

Site-ul nume.ottomotor.ro a fost lansat în anul 2012, iar de atunci a fost actualizat.

Generarea indexului de nume a presupus parcurgerea unei cărți de telefoane online cu ajutorul unui crawler scris în PHP5.3.

„Aplicația a fost dezvoltată în Ruby on Rails 3 + HAML + CoffeeScript + Google Maps API v3 și e actualizată cu Capistrano + Git”, se mai arată pe site.

Pentru a localiza un anumit nume nu trebuie decât să îl introduceți în căsuța de căutare și să apăsați butonul caută. Dimensiunea caracterelor rezultate corespunde numărului de gospodării indexate. Vor fi afișate doar zonele pentru care au fost găsite mai mult de cinci familii.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X