Social

SINGURA FATĂ SALVAMAR de pe Litoral: Se aruncă în valuri CURAJOASĂ după turiștii care își RISCĂ VIAȚA când se cred zmei. TÂNĂRA nu știe cum arată un club de fițe din Mamaia și nu e interesată deloc de așa ceva

Timp de 14 ani a făcut înot de performanță, iar după ce s-a retras, n-a putut să stea departe de apă. A venit din Drobeta Turnu Severin și, alături de colegii ei, 150 de bărbați, are grijă să-i întoarcă din drumul spre moarte pe turiștii inconștienți care se avântă în larg atunci când marea e furioasă.

Raluca Radaslavescu este singura fată salvamar de pe litoralul românesc, dar nu se consideră cu nimic mai prejos decât cei 150 de colegi din Mamaia. Dimpotrivă! La palmaresul ei, fostă campioană națională la înot și vicecampioană balcanică, nu simte nicio teamă când sare în valuri după turiștii neascultători. „Nu mi-e frică de nimic. Aș sări în ajutorul oricui dacă are nevoie de mine”, ne spune Ralu, calmă, cu un zâmbet discret. Are nasul cojit de la soare și un bronz auriu, pe corp, după ce „până acum am pierdut două rânduri de piele”. Are o singură pasiune: „Îmi place apa”.


Patrulează împreună cu doi colegi salvamari, zilnic, de la 8.30 la 19.30, pe porțiunea lor de plajă din nordul stațiunii Mamaia. Turiștii se uită lung după ea și-și dau coate. Îi fac poze. Deși spune că nu are nicio teamă, colegii ei îi oferă toată protecția de care Raluca spune că nu are nevoie. „Sunt Raluca Radaslavescu, din Drobeta Turnu Serverin, am 29 ani, 14 ani de înot de performanță, am fost campioană națională, vicecampioană balcanică, la înot spate și crawl. În 2008 am avut ultimul campionat de seniori când am obținut două locuri trei, la 100 și 200 metri spate”, se descrie tânăra.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X