Social

Si-a vandut apartamentul si a decis sa se mute intr-o duba. Cum arata acum viata lui Constantin Abas

Sătul de viaţa agitată a Bucureştiului, un bărbat din Capitală a decis să trăiască în pustiu. Cu banii obţinuţi pe apartamentul în care a trăit până la 50 de ani, omul şi-a cumpărat o dubă în care şi-a înghesuit toate amintirile. Automobilul stă parcat sub podul CFR din Feteşti, judeţul Ialomiţa.

Pe o vreme caniculară de august, Constantin Abas (57 de ani) stă la umbra unui hamac improvizat din cârpe şi saci de plastic, amenajat lângă dubiţa în care locuieşte de şapte ani. Originar din Bucureşti, bărbatul a decis să renunţe la viaţa agitată din Capitală şi s-o ia de la zero în pustiu.

Şi-a vândut apartamentul pe care l-a primit moştenire de la părinţi, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat o dubă.

A călătorit vreme de câţiva ani prin toată România, însă de trei ani a decis că e timpul să-şi găsească un loc potrivit unde să-şi parcheze „garsoniera“ cu patru roţi. A ales să se stabilească sub podul rutier peste calea ferată din Feteşti, judeţul Ialomiţa.

„Aşa am zis eu că e mai bine să trăiesc. Nu am un motiv anume care m-a determinat să recurg la acest gest. Bucureştiul nu-mi mai plăcea pentru că simţeam că mă sufocă. Am zis că e mai bine să fac ceva şi am ales să-mi vând casa şi să-mi iau această maşină”, se mândreşte bărbatul.

Casa pe patru roţi
Duba în care Constantin Abas trăieşte a fost adaptată să corespundă tuturor nevoilor pe care bărbatul le are. Astfel, în cei câţiva metri lungime ai automobilului bărbatul a improvizat un pat, dulapuri pentru haine, o masă şi are chiar şi-un aragaz de voiaj cu butelie, cu ajutorul căruia găteşte. Deşi casa pe patru roţi nu are utilităţi, bucureşteanul nu duce lipsă de nimic.

„Problema apei am rezolvat-o. După cum vedeţi, strâng apa de ploaie în nailoanele cu care am acoperit maşina. Apoi o pun în sticle şi mă spăl cu ea. Apă de băut cumpăr de la magazine, când mă duc la Feteşti”, explică Constantin Abas.

Cea mai complicat este pe timpul iernii când temperaturile scăzute de afară fac practic imposibil traiul în casa cu motor a bărbatului. Totuşi el are o rezolvare şi pentru această problemă. „Iarna e mai greu într-adevăr pentru că e frig, tabla se răceşte. Dar mă învelesc cu mai multe pături, mai pun haine pe mine şi duc şi gerul fără probleme” spune Constantin Abas.

Un suflet de artist
Ca să-şi omoare timpul, bucureşteanul care trăieşte într-o dubă citeşte sau realizează portrete de vedete. În trecut, a făcut câteva cursuri de grafică şi desen la Şcoala Populară de Artă. Dintr-un dosar ascuns pe sub pat, bărbatul ne arată creaţiile sale. Realizat în creion, Adrian Copilul Minune zâmbeşte larg de pe o foaie de hârtie albă. Celebrul prezentator Cătălin Măruţă i-a fost de asemenea muză lui Constantin Abas. El apare într-un desen colorat.

„Eu am fost de mic copil atras de artă, chiar dacă părinţii mei n-au înţeles acest lucru şi nu m-au lăsat să devin artist plastic. Acum am timp suficient pentru a face artă aşa cum îmi place mie. Când las jos foile pe care desenez, mă apuc să citesc. Îmi place lectura” mai spune bărbatul.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X