Social

Și-a omorât tatăl la o lună de la externarea de la Psihiatrie! „Îmi este groază. Nimeni nu face nimic”

Şi-a ucis în bătaie tatăl, imobilizat la pat de o răceală puternică, la nici o lună după ce a ieşit de la ultima ,,vizită” la Spitalul de Psihiatrie Galaţi. Ionuţ Bocănială, 31 de ani, din localitatea gălăţeană Rediu, este suspect de lovituri cauzatoare de în cazul morții lui Georgică Bocănială, 59, de ani, tatăl său.

Ionuţ, care are un vast istoric de internări la Psihiatrie, cu diagnostice de la retard până la depresie sau tulburări de anxietate, ar fi trebui să îşi ia mereu tratamentul şi să nu bea alcool. Numai că tânărul, mai ales când nu era internat, bea mult şi nici nu îşi lua pastilele, iar apoi urmau crize groaznice în urma cărora îşi bătatea tatăl, mama sau fraţii.

”De ani de zile face aşa. Eu mai mult stăteam fugară prin vecini şi neamuri. De data asta s-a înfuriat când nu i-am dat nişte bani de pe porumb și, cum băuse, a sărit la ceartă. Asta chiar dacă şi vecinii i-au spus să se potolească. De frică, eu am lăsat tot şi am fugit la poliţie. Nu era prima oară când făceam asta, dar poliţia ce să facă….îl ducea la spital, îi dădeau amenzi, dar apoi tot acasă venea şi ne nenorocea. Eu acum am fugit şi bărbatul meu, care era bolnăvior, a rămas înăntru și nu avea cum să iasă și așa și-a găsit sfârșitul. Când am venit cu poliţistul, Ionuț plecase, oar când am intrat în casă bărbatul meu abia mai sufla, avea vânătăi la coaste şi pe faţă şi muşcături pe umăr. A chemat alt băiat ambulanţa şi asistenta mi-a zis din prima că e bătut. A murit apoi la spital. Pe Ionuţ l-au dus la Spitalul de Psihiatrie, iar dar dacă îi dau drumul vine acasă și cu toată furia aia din el o să mă omoare și pe mine. El o să bea şi nu o să îşi ia tratamentul, aşa cum face mereu, şi ne omoară. Îmi este groază. Nimeni nu face nimic și nu ştiu încotro să o apuc după înmormântare”, ne-a declarat Stanca Bocănială, soţia bărbatului decedat şi mama suspectului.

,Şi la mine a sărit la bătăie, şi nu o dată. Dar eu am reuşit să îl evit, plec la muncă, nu prea stau acasă. A mai dat şi în mama şi în tata. Acum mereu îl ducem la spital dar îi tot dau drumul. Dacă se întoarce acasă îmi e frică pentru mama, pentru fratele meu mai mic care e la liceu, să nu mai omoare pe cineva”, spune și Aurel Bocănială, fratele lui Ionuţ.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi confirmă că în acest caz s-a deschis dosar penal, iar Ionuţ Bocănială este deocamdată suspect de comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

”Deocamdată suspectul este internat la Spitalul de Psihiatrie. Rămâne ca procurorul de caz să decidă dacă se solicită o expertiză psihiatrică”, a precizat Liliana Istrate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.
”Pacientul a avut şi alte internări în trecut. Şi acum este internat. Starea lui psihică este stabilă. Este un pacient acre, în principiu, se poate externa. Internarea pe termen lung la un spital cu măsuri speciale se face doar la hotărârea Judecătoriei, în urma unui dosar penal. Altfel, în lipsa unei hotărâri judecătoreşti, se pot face doar internările repetative”, a precizat dr. Oana Hanuţ, de la Spitalul de Psihiatrie Galaţi.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X