Sanatate

Semne că mănânci prea mult zahăr

Nu ai nevoie mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi, așa că ar trebui să te gândești de două ori, înainte să termini punga de bomboane de pe birou. Vezi cum știi că mănânci pea multe dulciuri.

Poate ai impresia că zahărul îți dă energie, însă acest lucru se întâmplă pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă simți nevoia să mănânci dulciuri constant, mergi la medic, pentru că ar putea fi vorba de o problemă de sănătate. Sunt și alte semne care îți spun că mănânci prea multe dulciuri.

Urinezi frecvent
Când mănânci prea mult zahăr, urinezi mai des, pentru că rinichii lucrează mai intens, pentru a-l filtra și înlătura din sistem. Vei observa, de asemenea, că vei elimina o cantitate mai mare de urină decât în zilele în care nu mănânci la fel de mult zahăr.

Ți-e sete în exces
Consumul excesiv de zahăr te face să îți fie foarte sete, pentru că urinezi mai des. Când pierzi lichide, corpul tău simte nevoia să compenseze și te face să bei mai multă apă.

Excesul de zahăr te obosește
Dacă te simți mereu obosită, probabil ți-ai dat peste cap nivelul de zahăr. Când ne simțim epuizați, avem tendința de a mânca și mai multe dulciuri, însă nu ne ajută cu nimic. Vei observa că, dacă vei reduce consumul de zahăr, îți va fi greu în primele zile, însă apoi organismul tău se va obișnui și își va reveni.

Ai probleme de piele
Zahărul îți afectează și pielea, așa că ai toate șansele să te confrunți cu acnee sau ten uscat.

Suferi de depresie sau anxietate
Zahărul este unul dintre cei mai importanți factori, când vine vorba de depresie sau anxietate. Îți dă peste cap emoțiile și nu îți revii până când nu renunți la dulciuri. În plus, consumul excesiv de zahăr îți reduce capacitatea de concentrare și crește nivelul de stres.

Te îmbolnăvești des
Zahărul slăbește sistemul imunitar și te predispune la boli cronice. Consumă cât mai puțin și dă-i ocazia organismului tău să se refacă.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X