Eveniment

Sebastian Papaiani a murit. Mari personalități ale teatrului românesc plâng dispariția actorului

Sebastian Papaiani a murit astăzi după o îndelungă suferință. Artistul era internat într-o clinică de recuperare după ce la sfârșitul lunii mai a fost găsit căzut de soție, după ce i s-a făcut rău în baie.

UPDATE ora 11:15. Stela Popescu: „Eu am lucrat cu el, am lucrat cu el la film, am lucrat cu el la televiziune. Era un om deosebit de deștept, era un om plin de haz. Avea gluma cu el întotdeauna, vorbele la el cum se spune. Tare rău îmi pare. Este îngrozitor”, a declarat actrița, pentru Agerpres.

Mircea Diaconu: „Știam că e bolnav, dar speram că se va rezolva. La fel ca toți marii actori, era cum îl știa o țară întreagă. Nu s-a ascuns de lume să fie cu două fețe — una publică și una acasă. Nu. Era la fel. Era dulce, plin de umor, dar, în ultima vreme, se adăugase — sigur, tot cu umor o făcea — o revoltă, o enervare, pe destinul generației noastre, care îl supăra, îl dezamăgea, îl întrista, îl durea foarte tare. Și, din păcate, s-a dus pe partea ailaltă cu ea cu tot”, a spus actorul, pentru Agerpres.

Mădălin Voicu: „După cum vedem, arta și cultura românească încep să se transforme în necrolog. Ne facem în fiecare zi socoteala câți am mai rămas în viață și câți au plecat din cei care erau vârfuri și exponenți ai culturii și artei românești. E foarte urât și foarte grav și foarte periculos, pentru că nu punem nimic în loc. Dumnezeu să-l odihnească și sper să fie primit cu brațele deschise în Rai!”, a declarat deputatul, pentru Agerpres.

UPDATE ora 11:00. George Ivașcu: „Era un om absolut… De un umor şi de o bunătate extraordinară, un om care punea multă pasiune în tot ceea ce făcea. Este tare pustiu. Comedia în România a devenit foarte tristă şi suferindă. Iată, întâi Gyuri şi acum nenea Bică. Este o comedie tristă”.

UPDATE ora 10:50. Florin Zamfirescu: „Am avut o discuție acum două luni. Era indispus. Vorbea greu. Nu mi-a recunoscut vocea și m-a întrebat ‘Ce vrei?’. Am încercat să-i cresc moralul. Nu pot să-l prezint pe Papaiani, pentru că toată lumea îl cunoaște. Nu pot să-l laud pe Papaiani, pentru că toată lumea îl iubește. Dumnezei să-l odihnească”.

UPDATE ora 10:35. Alexandru Arșinel: „Mă întreb cine o sa ne mai facă să zâmbim. A fost o jumătate de an infernală. Nu am vorbit cu el, era bolnav. Stiu că personalul de la Spitalul Universitar vorbea la modul cel mai plăcut despre el, spunea că îi făcea să zâmbească. Omul de rând şi-a iubit actorii, mai ales pe cei de comedie. Întotdeauna ei sunt înconjuraţi cu dragoste, pe stradă, la spectacole”.

Actorul în vârstă de 80 de ani s-a lovit la cap în luna mai, a suferit o pareză la piciorul stâng și avea dificultăți de vorbire, starea lui fiind imprevizibilă. Multă vreme, medicii au considerat că starea sa este critică, însă o urmă de speranță a apărut în sufletul celor apropiați. La începutul lunii august, Sebastian Papaiani a fost externat, urmând să continue recuperarea într-o clinică de specialitate.

Copyright © 2017 StirileRNL.ro

To Top
error:
x
Da-ne un like daca ti-a placut articolul!Ai dat deja like? Poti inchide asta apasand X